Mesajul zilei

05/05/2020 - PREGĂTEȘTE-TE PENTRU MAI BINE

Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitoarele locuinţei tale! Nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii.

Isaia 54.2,3

Domnul poruncește ca locul cortului tău să fie lărgit, cât și învelitoarele locuinței tale să fie întinse. Funiile trebuie să-ți fie lungite pentru ca planul lui Dumnezeu să nu fie zădărnicit. Pentru asta, este nevoie să-ți întărești locurile care ți-au fost arătate prin Cuvânt. Astfel, reușita îți va fi foarte mare, căci lucrări mărețe sunt plănuite a fi înfăptuite prin mijlocirea ta. Până la urmă, Dumnezeu știe care sunt planurile în ceea ce te privește.

Lucrările Celui Preaînalt sunt întotdeauna mari, căci El este mare. De aceea, împodobirea lăcașurilor din viață trebuie să-ți fie măreață pentru ca slava Domnului să fie revelată în toată splendoarea ei. Învelitoarele îngrădesc vederea celor din afară, împiedică lumina zilei să pătrundă în locul tău de zăbavă și oferă pace în cortul tău. Aceste învelitori trebuie întinse pe măsură ce cortul tău se lărgește; așadar, nu neglija acest amănunt.

Unii oameni sunt chemați pentru a sădi, alții pentru a uda și nu în ultimul rând pentru a culege. Însă, lucrarea lui Dumnezeu este realizată după voia Sa. Cel Preaînalt nu poate fi luat prin surprindere de lucrurile neplăcute ce se întâmplă în lume, căci El știe de încercarea iadului de a-i osândi pe oameni și, astfel, să-i arunce în prăpastia nesfârșită împreună cu diavolul și demonii săi.

Nu împiedica lucrarea Duhului lui Dumnezeu în viața ta, căci El vrea să facă din tine o mare binecuvântare. Chiar dacă, în ochii oamenilor, asta nu s-a mai văzut niciodată, în ochii blânzi ai Tatălui, este posibil. Domnul va face astfel încât locuința ta să se lărgească după planul Său. Însă, ție îți revine să-ți lungești funiile, căci, cu ele, îți vei întări cortul pentru a împlini deplin voia lui Dumnezeu cel veșnic.

Întărește-ți bine purtările în Hristos, fiindcă fiecare hotărâre luată pentru a-ți asuma ceea ce îți este revelat este ca o tăietură pe care o crestezi pentru a-ți pregăti o temelie adâncă casei. Purtările trebuie întărite cu toată credința în înțelegerea pe care Cuvântul ți-o dă, până ajungi la un loc sigur, unde nu vei da înapoi. Așadar, fă-ți declarația de luare în stăpânire. Astfel, când furtunile se vor stârni, casa va rămâne întreagă, fără să se clatine (Luca 6.48).

Nu lăsa ca nicio mărire de reușită să ți se urce la cap, căci vei nesocoti planul sfânt, care este acela de a te mări tot mai mult. Nu permite ca nicio faptă rea să ți se petreacă în viață. Făgăduința este nu numai ca să te desăvârșești, ci și să te depășești din toate punctele de vedere. Reușita nu-ți va putea fi curmată în niciun fel.

Prin lucrarea pe care Dumnezeu o va face pentru tine, urmașii tăi vor stăpâni popoarele. Ungerea peste viața ta va fi atât de minunată încât cetățile pustii, unde nimeni nu mai crede în făgăduințe, vor fi stăpânite de mulțimi care își vor cere drepturile.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!