Mesajul zilei

06/05/2020 - CÂND DUMNEZEU TE TRIMITE

Domnul S-a uitat la el şi a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian. Oare nu te trimit Eu?”

Judecători 6.14

Una dintre primele lecții indispensabile omului cu credință în Domnul este de a afla că Cuvântul lui Dumnezeu împlinește locul absent al lui Isus. Ceea ce El îți spune inimii este deplina voință a Celui Preaînalt. A asculta de ceea ce Scriptura spune este ca și cum ai auzi pe Domnul însuși vorbind și, atunci, nu trebuie decât să te supui. Cine nu ascultă de Cuvânt nu iubește pe Dumnezeu și, de aceea, puterea sfântă nu lucrează pentru binele său.

Ghedeon a înțeles că Cel Atotputernic îi vobește lui când a auzit propovăduirea prorocului despre faptul că Domnul îl va trimite pentru a-i deștepta pe fiii lui Israel. Poporul se abătuse de la calea adevărată și, de aceea, se confrunta cu probleme. Ori, pe atunci, madianiții erau hotărâți să-i nimicească pe israeliți, după cum astăzi diavolul vrea să facă cu toți fiii lui Dumnezeu. Atrăgându-te cu o ispită, cel rău își folosește capacitatea letală de a te distruge; de aceea, să fugi de orice vine de la el.

În ziua de azi, Tatăl nostru folosește aceeași metodă: Își trimite robii pentru a ne învăța ce trebuie să facem când ne confruntăm cu o dificultate. Trimișii lui Dumnezeu trebuie doar să asculte de Cuvântul Său. De aceea, trebuie să crezi în cunoașterea dobândită prin revelația Scripturilor și să o pui la lucru, căci Cel Preaînalt te va folosi în acel mod. A nesocoti glasul sfânt este ca și cum ai închide ușa oricărei lucrări a puterii cerești.

Ghedeon era deja folosit de Domnul și, de aceea, îngerul lui Dumnezeu îl păzea.

Același lucru se întâmplă cu cel care se pune la lucru pentru a îndeplini ceea ce i-a fost poruncit. Însă, trebuie să veghezi pentru ca acesta să nu te afle într-o situație neplăcută și să lupți pentru ca, în orice vreme, hainele să-ți fie albe (Eccleziast 9.8). Să nu dai niciun prilej diavolului să se lege de viața ta (Efeseni 4.27). Fie ca puterea sfântă să te găsească mereu smerit în toate cele și slujind glasul Domnului.

Puterea despre care îngerul a spus că Ghideon o avea consta în înțelegerea faptului că, Domnul fiind cu el, madianiții aveau să fie înfrânți. Puterea ta este încrederea ce îți cuprinde inima când asculți Cuvântul Domnului și, de aceea, nu disprețui credința pe care Dumnezeu ți-a dat-o. Trebuie să știi că diavolul va face totul să ți-o ieie, căci ea are puterea de a te duce la succes.

Omul supus lui Dumnezeu îl biruiește pe vrăjmaș, căci este ca și cum ar fi un singur trup. Bătălia pe care trebuie să o duci trebuie să fie condusă în întregime de Domnul și, de aceea, să nu-ți fie frică de mărimea, și nici de puterea pe care vrăjmașul pare că le are. Primind Cuvântul sfânt, tu primești de fapt pe însuși Dumnezeu. Așadar, având pe Cel Mai Mare alături, nimic și nimeni nu te va putea înfrânge. Reușita este aceluia care are pe Domnul în adâncul inimii sale.

Prin mijlocirea Celui Preaînalt, îți vei primi rezolvarea problemei și, astfel, vei birui pe vrăjmașul care a vrut să-ți facă rău ție, familiei tale sau întregii societăți. Biruința ta va începe să se arate când vei crede în ceea ce Cuvântul ți-a revelat. Nu-ți nesocoti izbăvirea pe care tocmai ești pe cale să o dobândești!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!