Mesajul zilei

14/05/2020 - NU ACCEPTA CEEA CE NU TE COSTĂ NIMIC

Pâinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă gura îi este plină de pietriş.

Proverbele 20.17

Domnul nu S-a înșelat când a spus lui Adam că își va câștiga cu multă trudă pâinea cea de toate zilele. Ca urmași ai primului om ne aflăm și noi sub această poruncă. Cine dorește lucruri ușoare nu știe ce se poate afla îndărătul lor. A dobândi succes prin trudă este ca și cum ai da naștere unui fiu și l-ai crește. Cei care sunt părinți prin adopție cunosc doar bucuria celei de-a doua părți a afirmației dinainte.

Însuși Dumnezeu trudește pentru a ne duce în Ceruri și a ne păzi de cel rău. În mântuirea oricărui om, există o implicare directă a Tatălui, căci nimeni nu se poate duce la Isus dacă El nu-l ia. Când luăm hotărârea de a primi pe Hristos, Cel Preaînalt Se simte împlinit, căci Își vede truda răsplătită. El nu ar folosi niciodată vreun șiretlic pentru a ne scoate din imperiul întunericului.

Refuză pâinea minciunii și nu accepta nimic ce nu te costă nimic. Pune-ți credința în Domnul și, dacă este nevoie să spui o minciună pentru a-ți câștiga un drept, să nu o spui. Cine folosește înșelăciunea permite demonului să lucreze în viața sa. Este mai bine să pierzi totul, dacă este necesar, decât să schimonosești adevărul și să te folosești de ipocrizie. Ceea ce se câștigă prin minciună poate fi ușor, dar, apoi, prețul de plătit va fi mare.

Ceea ce nu te costă nimic nu trebuie acceptat. Fiii lui Dumnezeu trebuie să se dezlege de această lume care crede că scopul scuză mijloacele. Nu există nimic bun în ceea ce câștigi cu ajutorul vrăjmașului. Așadar, refuză orice nu este curat sau are vreo răutate ascunsă. Dacă cel rău lucrează în viața ta înseamnă că sfârșitul îți este aproape.

Cazul păstorilor care îi pizmuiesc pe ceilalți membri înstăriți ai altor turme nu ar trebui să existe. De ce oare să primești zeciuiala pentru ceva ce nu ai trudit? Chiar și în cazul de a primi membri din alte biserici, pastorul ar trebui să vorbească cu ei și să verifice motivele pentru care doresc să-și schimbe apostolia. De este vreun motiv neîntemeiat, pastorul ar trebui să-i sfătuiască să se căiască și să se întoarcă la ministerul lor.

În mod hotărât, nu accepta nimic ce are îndărăt un furt, fiindcă, fără îndoială, diavolul este cel care face asemenea propuneri. Avraam s-ar fi putut îmbogăți cu bunurile din Sodoma, Gomora și restul cetăților din jur, dar și-a ridicat mâinile către Dumnezeu din Ceruri și, de aceea, nu va permite ca nimeni să spună că l-a îmbogățit. O bună purtare trebuie urmată.

Dacă ai fi avut pietriș în gură, ar fi fost ceva groaznic să-l înghiți, nu este așa? Atunci, de ce oare să ai duhovnicește aceste lucruri? Dacă gura ți-ar fi fost plină de pietriș, nu te-ai mai fi hrănit cu Pâinea din Ceruri și, de aceea, nu vei avea puterea de a-i mustra pe demoni cum trebuie, și nici nu ți-ai putea însuși binecuvântările.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!