Mesajul zilei

15/05/2020 - PRIMEJDIA PROROCULUI AFLAT ÎN AFARA MISIUNII

El le-a răspuns: „Luaţi-mă şi aruncaţi-mă în mare, şi marea se va linişti faţă de voi! Căci ştiu că din vina mea vine peste voi această mare furtună!”

Iona 1:12

Povestea lui Iona este una plină de lecții ce ne învață să ne purtăm cu grijă și să nu nesocotim poruncile Domnului. Acest prooroc a fugit pentru a-și cruța viața, căci credea că Dumnezeu l-a trimis pentru a fi nimicit de asirieni. Însă, era contrariul: Cel Preaînalt dorea să-i scape pe acei oameni și numai Iona era pregătit pentru o asemenea sarcină. Aceeași greșeală poate fi făcută de tine azi.

În scrierile sale, Kenneth E. Hagin afirmă că există voința adevărată a lui Dumnezeu și cea tolerantă. În cea adevărată, Domnul are o înțelegere cu omul, iar în cea tolerantă, acesta suportă consecințele nesupunerii sale. Vrăjmașului îi pasă câtuși de puțin dacă continui să te duci la biserică. De fapt, ceea ce el nu vrea este ca tu să fii credincios misiunii pe care Domnul ți-a dat-o. Pentru asta, cel rău te va ispiti cu tot felul de motive pentru a te scoate din mâinile Celui Preaînalt. Așadar, nu te ascunde niciodată de chemarea ta.

Dacă unul dintre asociații unei întreprinderi este chemat de Dumnezeu, acea companie poate fi afectată de purtarea acestuia. Așadar, cel mai bine este să nu te asociezi cu cineva ce a fost însărcinat de Tatăl și uns pentru a propovădui Buna Vestire. Cei ce se îndepărtează de Creator, nu au succes, iar cei ce îi adăpostesc sau le țin tovărășie, chiar fără să știe, vor plăti un preț mare. Dacă Iona nu ar fi fost aruncat în mare, acele vieți ar fi fost pierdute. Asta este un lucru foarte serios!

Nesupunerea prorocului face ca multe lucruri rele să se întâmple celor ce se află în preajma lui. Un exemplu în acest sens este ceea ce s-a întâmplat cu cei ce s-au alăturat lui Core, Datan și Abiram care s-au răzvrătit împotriva lui Moise, alesul Domnului : au pierit împreună cu cei răzvrătiți (Numeri 16.1-35). Astăzi, același lucru s-a întâmplat cu mulți oameni care s-au luat cu cei ce se opun hotărârilor sfinte. Atenție! În afara locului său, prorocul este o primejdie pentru cei din jur.

Când există răzvrătire în biserică, multe necazuri se întâmplă, inclusiv desfacerea unor căsătorii. Din cauza despărțirii, copiii acestor cupluri pot lua calea cea rea și, astfel, se ajunge la concluzia că totul s-a întâmplat din această cauză. Ce plată vor avea de suportat aceștia în Ziua Judecății de Apoi? Oricât de prieten ești cu cineva, iubește mai mult pe Domnul decât pe acesta. Așadar, sfârșitul celor ce se întovărășesc cu cei ce se despart va fi tragic, căci vor cădea sub același păcat făcut de cei ce se răzvrătesc (Levitic 5.1).

Creștinii ce se sfințesc pentru a îndeplini planul sfânt vor fi întotdeauna o binecuvântare pentru cei ce îi ascultă. Trăind cu adevărat potrivit voinței lui Dumnezeu, se roagă pentru adunare, iar Domnul îi binecuvântează. Însă, când conducătorii se află în păcat, toată adunarea suferă. Așadar, sfințește-te și fii supus Tatălui ceresc.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fi cu voi și casele voastre!