Mesajul zilei

16/05/2020 - LUCRAREA DEMONULUI

Vai de cei ce cugetă nelegiuirea şi făuresc rele în aşternutul lor; când se crapă de ziuă o înfăptuiesc, dacă le stă în putere.

Mica 2.1

Orice fel de păcat vine de la diavol, iar cei care s-au dedat greșelii vor plânge amarnic pentru răutatea comisă împotriva Domnului. Nu există păcat mai greu în ochii Lui decât închinarea la dumnezei neadevărați. Acesta este cazul Samariei, de exemplu, care a practicat cultul demonilor (1 Împăraților 13.32), cât și Ierusalimului, care, apoi, a luat aceeași cale (Ieremia 13.25). Astfel, pregătirea robiei a fost dusă până la capăt.

Fiii Israelului au fost scoși din Egipt pentru a deveni bunul exclusiv al Domnului (1 Petru 2.9). Însă, când Ieroboam a împărțit împărăția, a început imediat să practice cultul duhurilor rele în Țara Sfântă (1 Împăraților 12.32). Nu a fost nimeni să-l înfrunte și, astfel, țara a fost pângărită de lucrarea acestor forțe. Demonii nici nu cer un cult deschis lor, căci, oamenilor le-ar fi frică și ar refuza să li se închine.

Doctrinele liberale ce apar zilnic i-au făcut pe unii oameni să nu mai fie atenți la credința în Dumnezeu ; multe dintre aceste practici noi nu sunt nimic mai puțin decât lucrări ale vrăjmașului.

Cu siguranță, nu este nevoie de modernizarea Evangheliei până la a-și bate joc de Ea, și nici să ne luăm după tot felul de emancipări necuviincioase pentru a umple bisericile. Trebuie să-ți fie foarte clar : practicile lumești introduse în universul religios sunt de la diavol.

Isus a spus că ceea ce este născut din carne este carne (Ioan 3.6). Astfel, dacă oamenii nu s-au născut din nou prin propovăduirea Cuvântului și lucrarea Sfântului Duh, nu au trecut prin lucrarea lui Dumnezeu. Sărbătorile cu focuri de artificii, cu artiști ce-și arată talentul, cu propovăduitori plini de elocvență sau cu întreceri sportive sau alte asemenea manifestări sunt folosite pentru a atrage atenția oamenilor, dar nu reușesc să facă nicio convertire.  La lege şi la mărturie!” Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta (Isaia 8.20).

Mare atenție la ceea ce gândești în pat, căci aici diavolului îi place cel mai mult să fie prezent. El arată ”avantajul” de a avea o relație extraconjugală, dar, apoi, nu va fi decât rușine. Vrăjmașul este maestru în a-i duce pe oameni pe calea prostituției morale și duhovnicești, și chiar a practicat prostituția duhovnicească la început, pe când era heruvim ocrotitor (Ezechiel 28.14). Cu el au fost luați o treime dintre îngeri (Apocalipsa 12.4).

De fapt, nu poți decât să cazi fiindcă mintea ți s-a lăsat amăgită de ispită. Așadar, stai departe de orice îți este oferit și se opune voinței Domnului. Dumnezeu te-a chemat pentru a fi al Său pe vecie; însă, de vei continua în greșeală, vei ajunge în pierzanie. Chiar dacă viața pe pământ va mai dăinui mii de ani, greșeala nu va fi iertată și te va duce la pierzania veșnică.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi și familiile voastre!