Mesajul zilei

17/05/2020 - MESAJ CE ÎȚI VINE ÎN AJUTOR

Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.

Naum 1:7

În vremurile biblice, proorocirea era condusă de popoare care făceau ceea ce era rău în ochii Domnului. Însă, în toiul acestor avertizări și amenințări, Domnul folosește pe Naum pentru a ne aminti ceva care să ne întremeze inima și să ne facă să credem în biruința binelui. Cuvântul Său spune că Domnul este bun. Acest lucru este de ajuns în sine căci, chiar dacă mulți oameni s-au luat cu vrăjmașul, Dumnezeu știe să deosebească pe cei ce sunt ai Săi. Astfel, El nu ne va lăsa să suferim din cauza judecății Sale.

În ciuda molimelor ce au căzut peste Egipt, deși se afla în mijlocul acelui popor, Israel nu a suferit nicio pagubă din cauza mâniei sfinte. Dacă ești în Domnul, dar vreun rău te-a atacat și, în același timp, consideri că este o pedeapsă din Ceruri, să nu crezi în asta. Creatorul este bun în a-Și face lucrarea; din această cauză, El ocrotește cu adevărat pe cei ce sunt credincioși Cuvântului Său (Apocalipsa 3.10). Așadar, ridică-te și alungă pe Satana, cauzatorul acestei nelegiuiri.

Pentru cei ce sunt în strâmtoare, Domnul este un loc de scăpare, Cel la care poți recurge și de a cărui ocrotire te poți bucura. Cine trăiește cu adevărat înaintea lui Dumnezeu trebuie să râdă de amenințările vrăjmașului, căci nicio nenorocire nu îl va ajunge și nicio urgie nu se va apropia de cortul său (Psalmi 91.10). Cuvântul nu spune că Domnul a construit un loc înalt pentru a-i adăposti pe ai Săi, ci că este loc de scăpare la necaz (Psalmi 46.1) și vrea ca să găsești ocrotire în El.

Necazul, ce poate fi considerat orice atac al vrăjmașului, vine pentru a ne slăbi credința în Domnul. De ce oare să iei vreo hotărâre nesăbuită în această privință? S-a întâmplat oare vreodată ca El să nu-Și îndeplinească făgăduințele? Fii, așadar, puternic și de neclintit în ceea ce Cuvântul îți spune; folosește credința pe care El ți-a dat-o împotriva a tot ceea ce te atacă. Chiar acum, crede în Cel Preaînalt, fii hotărât și alungă orice rău.

Dacă crezi în Domnul, stai liniștit, căci El știe totul despre tine. Dacă El a îngăduit ca vreo ispită să te pândească, să știi că ai autoritatea necesară pentru a nimici orice lucrare rea. Cei ce sunt cu credință în Cel Preaînalt nu vor păcătui niciodată prin folosirea puterilor proprii ca fii ai Săi. Amintește-ți că Domnul este bun, loc de scăpare și cunoaște pe cei ce se încred în El.

Oricine s-a născut din nou este mădular în Trupul lui Hristos. Imediat după convertire, fiul lui Dumnezeu este așezat în locurile cerești în Isus Hristos (Efeseni 2.6). Când te vei hotărî să-ți folosești drepturile, vei rămâne surprins de ceea ce ești capabil să realizezi folosind Numele lui Isus. Haide! Începe-ți lucrarea acum și nicio forță a iadului nu te va putea birui (Matei 16.18).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!