Mesajul zilei

18/05/2020 - CE LUCRARE MINUNATĂ!

Aruncaţi-vă ochii printre neamuri şi priviţi, uimiţi-vă şi îngroziţi-vă! Căci în zilele voastre voi face o lucrare pe care n-aţi crede-o, dacă v-ar povesti-o cineva!

Habacuc 1:5

Fără îndoială, în acest citat biblic, Domnul se referă la Evanghelie. Cine este atent la ceea ce Buna Vestire îi spune va fi surprins mai ales de ceea ce apostolul Pavel consideră a fi nebunia lui Dumnezeu. Fiindcă Tatăl ceresc ne poate iubi într-atât încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică (Ioan 3.16)! Asta este o dragoste pe care nimeni nu ar îndrăzni să i-o poarte cuiva, care, din cauza păcatului, avea sămânța răului în inimă.

Astăzi, cine ascultă de Cuvânt și primește pe Isus drept Mântuitor și Domn, trece printr-un proces de recreere, în care duhul său, eul său adevărat, nu este lecuit și nici îmbunătățit, ci refăcut. Astfel, noul convertit poate și trebuie să-și asume locul în Hristos, ca și cum nu ar fi păcătuit niciodată. Asta se poate întâmpla atât cu cineva care este bun, cât și cu cineva folosit de diavol, căci Dumnezeu poate ierta pe acel om.

Cine nu se supune la ceea ce spune Evanghelia nu reușește să aibă destulă lumină pentru a se bucura de binecuvântările ce i-au fost date. Domnul nu a uitat nimic ; dimpotrivă, El a adus rezolvare tuturor problemelor omului prin moartea lui Isus pe Calvar. Din acel moment, poarta Cerurilor este deschisă, iar îndemnul de a intra pe ea este adresat tuturor. Dumnezeu nu vrea ca ai Săi să se piardă din cauza ispitelor lui Satana. Promisiunile și afirmațiile pe care le vei auzi îi aparțin.

Cine a căzut în păcat știe cât nu valorează faptul de a fi iertat de Domnul. Din momentul izbăvirii, diavolul nu se mai poate atinge de unsul lui Dumnezeu ; chiar dacă vrăjmașul încearcă, nu va reuși să-l îndepărteze de prezența sfântă. Astăzi este vremea Bunei Vestiri, de a face ca oamenii să se minuneze de ceea ce a fost făcut pentru binele lor. Este de necrezut! Iar lucrul cel mai bun din toate acestea este că nu este om căruia să-i fi fost interzis de a se bucura de lucrarea de înviere a lui Isus, în care Dumnezeu a pus păcatul umanitații asupra Fiului Său (2 Corinteni 5.21).

Lucrarea a fost realizată și, de aceea, tot ceea ce trebuie să faci este de a-ți însuși locul nou în toate lucrurile. Din robul păcatului și, prin extensie, supus al diavolului, începi să fii um frate în Isus (Romani 8.17; Galateni 3.26); de îndată, nu va mai exista pedeapsă pentru tine. Așadar, fiind iertat prin sângele Fiului lui Dumnezeu, vei fi împăcat cu Domnul, vei avea o viață împlinită și suferința îți va lua sfârșit. Pe lângă tine, familia ta va trebui să știe de toate acestea.

Având în vedere această înțelegere, ce vei face acum? Vei continua în îndoială? Merită oare, de exemplu, să fii necredincios sau să consumi droguri? Dumnezeu Și-a întins mâinile spre tine și poate acum să facă din tine o nouă ființă, cu bune intenții. Însă, pentru asta, mărturisește-ți greșeala și trăiește biruitor; aceasta este cunoașterea Adevărului ce te face slobod (Ioan 8.32).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie și să rămână inimile voastre!