Mesajul zilei

19/05/2020 - CU BUZE CURATE

Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toţi să cheme Numele Domnului, ca să-I slujească într-un gând.

Țefania 3:9

Având buzele necurate, nu ai cum să faci lucrarea lui Dumnezeu. În Vechiul Testament, prorocul Isaia, când a primit misiunea Domnului, a văzut un înger Cum a aluat un cărbune de pe altar cu multă hotărâre și i-a atins buzele, spunându-i că nelegiuirea i-a fost curățată (Isaia 6.6,7). Noul Testament, la rândul său, arată că Numele lui Isus este este mai presus de orice nume (Filipeni 2.9,10). De aceea, avem nevoie să ni se curețe buzele pentru ca să-L putem striga; altfel, ruga noastră nu va avea efectul dorit.

Cum Domnul va atinge buzele tuturor? Hristos a spus că numai picioarele lui Petru trebuiau să fie curate, căci și le scăldase (Ioan 13.9,10). Ce a făcut Învățătorul pentru ca Petru și ceilalți ucenici să fie curați, din moment ce buzele lor nu fuseseră atinse de cărbunele scos din altar? Isus i-a atins când au auzit Evanghelia și au crezut. Ei au ascultat Cuvântul credinței, care ne curăță desăvârșit.

Care este diferența principală ce ne deosebește de propovăduitorii Vechiului Testament ? Ei nu propovăduiau în credință. Isus a fost cel ce a început să vorbească despre credință. Robii lui Dumnezeu din acele veacuri o primeau pentru o însărcinare, dar nu în modul în care o primim astăzi. Acum, când ne este dată, nu trebuie să întrebăm pe Domnul dacă putem să facem lucrarea Sa, căci credința ne dă autoritatea de a folosi Numele lui Isus.

Când se ruga Tatălui, Isus a spus că a venit pentru a-i face pe oameni să cunoască Numele Domnului; El a mai spus că li-L va mai face cunoscut (Ioan 17.26). Petru a zis că credința este prin Numele lui Isus, care a vindecat pe ologul din naștere la Templul numit ”Frumoasă” (Faptele Apostolilor 3.16). Misiunea noastră trebuie să fie, însă, aceea de a pune credința în inimi, căci astfel vom face bine poporului.

Credința ne dă puterea de a înfrunta cele mai grele obstacole și să le biruim. Ea ne dă forța necesară de a vindeca pe suferinzi, de a ne opune împrejurărilor nefavorabile și de a crea situații potrivit cărora toată lumea să spună că este lucrarea lui Dumnezeu. În ziua de azi, unde sunt acele minuni săvârșite de Isus și ucenicii Săi? Ori, dacă în adunările noastre credința nu este sădită în inimi, atunci Isus nu Se va face prezent. Astfel, adunarea nu va fi pe placul Domnului (Evrei 11.6).

Trebuie să ne purtăm precum Pavel în cetatea păgână din Listra. Ca peste tot, el nu făcea altceva decât să propovăduiască Cuvântul ce aduce credința. Acolo ședea un om care, din pântecele mamei sale era olog. Însă, primind Cuvântul propovăduit de Pavel, s-a umplut de credință. Atunci, proorocul a poruncit să se scoale drept în picioare și a fost vindecat (Faptele Apostolilor 14.8-10)!

În Hristos, cu dragoste,

Rugăciune

Domnul să fie și să rămână în casele și în viețile voastre!