Mesajul zilei

20/05/2020 - PRIORITATEA ESTE ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU

De aceea, cerurile nu v-au dat roua şi pământul nu şi-a dat roadele. Por isso, retêm os céus o seu orvalho, e a terra retém os seus frutos.

Hagai 1:10

Domnul a trimis pe proorocul Hagai pentru a da un mesaj dur dregătorului lui Iuda – Zorobabel, fiul lui Șealtiel – și lui Iosua, fiul lui Ioțadac, marele-preot, despre casa Sa, ce rămăsese în plan secund pentru evrei. Era vremea refacerii, dar fiecare se gândea numai la casa lui. Atunci, văzând Domnul cum duhul înavuțirii pusesse stăpânire pe poporul Său, le-a arătat niște lucruri care, fără îndoială, ne slujesc și nouă drept lecții.

Iudeii trebuiau să se suie pe munte, să ducă lemne pentru a zidi casa lui Dumnezeu. Astfel, El S-ar bucura și ar fi proslăvit (Hagai 1.8), iar belșugul va veni asupra lor. Astăzi, mulți se înșeală, căci ceea ce caută este îmbogățirea, în timp ce Evanghelia – casa Domnului – stă departe de inimile lor. Trebuie procedat astfel încât oamenii să înțeleagă planul sfânt, făcându-i să fie supușii Domnului.

Acest popor semăna la timpul potrivit și în pământul roditor, însă, neîngrijindu-se de lucrarea sfântă, recolta le era slabă. Pedeapsa a mers și mai departe: când aduceau puținul pe care-l adunau, Domnul îl sufla și împrăștia (Hagai 1.9). Asta se întâmplă cu mulți oameni: cine trăiește numai pentru sine, fără a-și dedica timp casei lui Dumnezeu, primește din partea Domnului același lucru.

Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit (Galateni 6.7). Cei ce seamănă potrivit sfatului sfânt reușesc să aibă rezultate bune și trainice. Dimpotrivă, cei ce se încred în propria înțelepciune și o tăgăduiesc pe cea a Domnului își vor vedea recolta împuținată și trecându-le printre degete. Cel Preaînalt nu va lăsa ca fiii Săi să-L facă de rușine, căci lucrul cel mai important trebuie să fie mereu Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Sa. Pune-ți lucrarea sfântă în inimă ca prioritate și, atunci, vei vedea că toate celelalte lucruri îți vor fi date (Matei 6.33).

Cel Atotputernic dă tot ceea ce este necesar pentru ca poporul Său să fie prosper și să-și realizeze visurile, dar numai când acesta din urmă se va dedica mai întâi visului sfânt. Proorocul a fost folosit pentru a spune adevărul dregătorului și marelui preot. Astfel, aceștia nu vor mai avea scuze pentru faptele lor. Însă, acești lacomi de avere nu au dat nicio atenție mustrărilor sfinte. Atunci, cerurile au primit porunca de a nu le mai da roua, iar pământul, roadele.

Îngăduie mereu ca Duhul Sfânt să-ți lărgească înțelegerea și Evanghelia să dea mai multe roade pentru tine. Cel mai bine este ca Domnului să-I facă plăcere de purtarea ta, căci, astfel, vei avea parte de ajutorul Său. Cine păzește porunca dovedește că iubește pe Dumnezeu. A sosit momentul de a-ți cântări credința în Evanghelie. Ce ai făcut pentru lucrarea Domnului? Ce se petrece în sufletul tău când plătești zeciuiala? O faci cu bucurie sau numai pentru că este poruncă? Sprijini cu bani evanghelizarea? Să știi că cel mai bun lucru este de a avea pe Domnul alături.

 

În Hristos, cu dragoste,

Rugăciune

Fie ca Domnul Isus și Duhul Sfânt să fie și să rămână în inimile voastre!