Mesajul zilei

21/05/2020 - FIECARE A TRĂIT ÎN VEACUL SĂU

Unde sunt acum părinţii voştri? Şi puteau prorocii să trăiască veşnic?

Zaharia 1:5

Fiecărei generații și fiecărui om, Domnul le dă prilejul de a-L cunoaște. Nemulțumirea ce apare în inima tuturor este una dintre modalitățile în care El arată că viața nu constă în abundența bunurilor sau alte lucruri fără a avea nicio putere pentru a desăvârși ființa umană. A se naște din nou și, în același timp, să fii ucenic al lui Isus sunt fapte care, de fapt, vor face ca omul să se bucure de pace, de certitudinea mântuirii și, astfel, să fie desăvârșit.

Când trecerea noastră pe Pământ va ajunge la sfârșit, nu va mai fi nicio șansă să cunoști pe Creator și să te împaci cu El. Cei ce se opun glasului sfânt vor striga cu disperare întru veșnicie, dar nu vor avea parte de ostoire. Așadar, prezentul este timpul potrivit pentru ca omul să se izbăvească de păcate – cu care ne-am născut cu toții – și să treacă prin noua naștere. Astfel, mântuirea veșnică îi va fi sigură (Ioan 3.3).

Pe de altă parte, omul ce trece prin privațiuni, confruntându-se mereu cu neajunsuri, este vinovat de a nu acorda atenție Evangheliei – Buna Vestire despre ceea ce Isus a făcut pentru noi prin moartea Sa. Dacă s-ar purta diferit, ar afla că Dumnezeu dorește să ne hrănim cu ceea ce este mai bun pe pământ, fiindcă Tatăl ne vrea numai binele. El arată în Cuvântul Său dragostea pentru bunăstarea celui ce Îi slujește (Psalmi 35.27).

Domnul Și-a trimis ucenicii ca să deschidă ochii poporului Său, însă mulți nu au vrut să-i asculte. Mesajul era pentru convertire – schimbarea drumului, gândirii și faptelor – însă, mulți au preferat să-și continue viața după bunul plac. Astfel, au trecut singuri prin viață, fără ajutorul Creatorului. Cu siguranță, ar fi putut avea o soartă mai bună, trăind în condiții mai bune, dacă nu ar fi închis ușa binecuvântărilor sfinte.

Nu este de ajuns să fii credincios bisericii, să fii prezent în adunări și să te rogi pentru zile mai bune. Trebuie să-ți faci partea ta. Este nevoie să asculți de Cuvântul Domnului și, cu hotărâre, să începi să împlinești porunca sfântă. Tot ceea ce Dumnezeu îți arată în Scripturi devine un ordin; cine îl îndeplinește va afla că este foarte ușor să i te supui. Răzvrătiții, dimpotrivă, nu vor vedea niciodată lumina.

Vezi unde îți sunt acum părinții, cei biologici, cât și cei ce ți-au fost tutori și îndrumători. Ei au avut prilejul de a face ceea ce Cuvântul le cerea. Acum, ceea ce le rămâne este Judecata. Îndreaptă-ți purtarea acum pentru ca atunci când îți va sosi ceasul să poți avea parte de o viață infinit mai bună.

În Hristos, cu dragoste,

Rugăciune

Domnul să fie cu inimile voastre!