Mesajul zilei

23/05/2020 - DE CE SUNTEM PRIGONIȚI?

Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!

Matei 5:10

Oamenii care fac lucrarea sfântă urmând Scripturile sunt mereu prigoniți de diavol, cât și discriminați, ridiculizați, ocoliți și, aproape întotdeauna, socotiți a fi fanatici de cei ce se consideră drept poporul Domnului. Creștinii ce se află în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să se aștepte la prigoniri, care vor veni sub formă de agresiuni sau ispite, căci scopul celui rău este de a distruge pe cel ce îi poate zădărnici planurile.

În momentul în care mișcarea de vindecare sfântă a ajuns în Brazilia, propovăduitorii folosiți de Domnul au fost acuzați de multe delicvențe, printre care aceea de a practica medicina fără a avea diplomă. Mulți au fost închiși sau li s-a interzis de a se întoarce în anumite orașe, iar alții au fost amenințați de autoritățile și conducătorii locali aflați la putere în țară. Cu toate acestea, frații noștri nu s-au lăsat impresionați de toate acestea, căci Isus a vorbit despre aceste greutăți în rugăciunea de pe munte.

Cei ce sunt supuși prigonirilor din cauza nedreptății trebuie să se bucure, fiindcă se arată că aceștia fac parte din Împărăția lui Dumnezeu. Trist este când lumea, religiile și păcătoșii onorează un creștin. Cum oare ne pot iubi dacă nu iubesc pe Domnul nostru? Ei trăiesc sub stăpânirea vrăjmașului, situație în care și noi trăiam (Romani 3.23). Însă, astăzi, cum suntem o primejdie pentru împărăția răului, Satana încearcă să ne slăbească credința.

Dacă prietenii te-au părăsit și rudele ți-au întors spatele, nu te da bătut. Asta face parte din războiul duhovnicesc în care ești implicat. Așadar, prin această înțelegere, urmează sfaturile din Ceruri și nu te opri din a aduce mărturie Adevărului, căci, într-o bună zi, vei vedea că a meritat osteneala. Încetul cu încetul, vei reuși ca cei apropiați să fie mântuiți, fiind izbăviți de pierzanie. Cei ce sunt mădulare în Trupul lui Hristos vor fi mereu mai mult decât biruitori (Romani 8.37).

Trebuie să observi că lumea nu prigonește pe cel ce face ceea ce el vrea. Diavolul este interesat de biserica la care te duci dacă nu practici politica de a fi de acord cu orice și de a nu reacționa față de atacurile vrăjmașului. Cei cărora le place neprihănirea lui Dumnezeu nu se descurajează când nu le merge bine, fiindcă au un țel – acela de a împlini voia Domnului. De aceea, înțeleg care este călăuzirea sfântă în orice problemă.

Este mai bine să fii biruitor în Domnul decât să fii slăvit de lume ; este mai bine să crezi în ceea ce Cuvântul spune, decât în ceea ce propovăduiește vreun lider. Pentru a avea succes înaintea lui Dumnezeu, trebuie să fii prigonit de cei ce nu păzesc Cuvântul veșnic. Nu îi disprețui, și nici nu te mânia împotriva lor, ci iubește-i pe vecie (Matei 5.44).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să fie și să rămână cu voi și în sufletele voastre!