Mesajul zilei

24/05/2020 - AUTORITATE ASUPRA DEMONILOR

Şi Îl ruga stăruitor să nu-i trimită afară din ţinutul acela.

Marcu 5:10

Când te vei confrunta cu demoni, să nu-ți fie teamă, fiindcă lor le e teamă ca creștinul să nu le dea vreun ordin. Oricine este chemat pentru a fi ucenic al Domnului Isus primește autoritate și putere împotriva răului. Potrivit Cuvântului, ca fiu al lui Dumnezeu, ești împuternicit să vindeci bolnavi, să nimicești lucrările lui Satana și să dai afară duhurile rele (Matei 10.8). Nu discredita, așadar, autoritatea ce ți-a fost dată de însuși Fiul lui Dumnezeu.

Cu venirea lui Isus, a fost ca și cum Dumnezeu a inaugurat veacul suveranității poporului Său asupra împărăției întunericului. El a dat Fiului Său, care s-a făcut carne ca unul dintre noi (Jo 1.14), puterea necesară pentru a face lucrarea sfântă (Matei 28.18). Iar, înainte de a Se întoarce în Ceruri, Isus a spus că, precum Tatăl L-a trimis, și El ne trimite (Ioan 20.21). De atunci, cel ce crede în Mântuitor este capabil de a realiza lucrarea așa cum El o făcea.

Cine are putere asupra șerpilor îi poate lua de coadă sau de orice parte și să-i arunce afară (Marcu 16.18). Asta a fost ceea ce demonii au cerut Domnului să nu facă. Ori, nu trebuie să plănuim ce este de făcut cu duhul ce se manifestă în cineva; căci, umblând în Duhul sfânt, vom primi sfatul bun despre ceea ce avem de făcut. Omul înțelept cunoaște și vremea, și judecata (Ecclesiast 8.5).

De un fapt putem fi siguri : Isus ne-a dat putere asupra tuturor demonilor și tuturor puterilor răului. Așadar, fii gata pentru a fi folosit de Dumnezeu și nu te înjosi față de cineva în care demonul lucrează, chiar dacă se arată amenințător. Cât de mincinos nu este diavolul (Ioan 8.44), când spune că nu va lăsa pe acel om, dar, cu alte cuvinte, se face că iese afară. El va da înapoi dacă îi dăm ordinul de a pleca în Numele lui Isus.

Cine are putere nu tremură, și nici nu dă înapoi înaintea oricărei încercări, chiar de este foarte grea, căci Satana știe că, poruncind să iasă în Numele lui Isus, însuși Dumnezeu lucrează. Ca rob al Domnului, să nu-ți fie teamă să te folosești de autoritatea dată asupra puterii vrăjmașului. Încetează de a păcătui, oprește-te din practicile și gândurile greșite, căci, astfel, Cel Atotputernic te va folosi întru slava Sa.

Așadar, pune-te în slujba Împărăției. Supunându-te Învățătorului, vei vedea că, de fapt, Cuvântul nu dă greș. Cel Preaînalt îi cheamă pe creștinii mântuiți pentru a realiza lucrarea Sa în acest veac. Ceea ce s-a întâmplat în alte vremuri se întâmplă și azi, căci același Dumnezeu ne unge și ne folosește. Nu sta în calea demonilor, și nici nu te ascunde de ei; fii pur și simplu un slujitor al Domnului, căci pentru asta ai fost zămislit.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!