Mesajul zilei

26/05/2020 - TREBUIE SĂ-ȚI SCHIMBI SCOPUL

Tot aşa şi pe Iacov şi pe Ioan, fiii lui Zebedei, tovarăşii lui Simon. Atunci, Isus a zis lui Simon: „Nu te teme; de acum încolo vei fi pescar de oameni”.

Luca 5:10

Acest verset din Evanghelia lui Luca ne dă lecții foarte importante. De fapt, acesta este scopul Cuvântului. Zilnic, citind Biblia, fii atent la ceea ce citești, căci așa Domnul vorbește. Tot ceea ce înveți trebuie să-ți fie poruncă. Prin Cuvântul Său, Dumnezeu îți dă puterea necesară pentru a face ceea ce El îți vestește. Așadar, nu cădea în greșeala de a nesocoti ceea ce El spune.

Odată, Isus a avut nevoie de barca lui Petru (Luca 5.3). Alteori, însă, El poate avea nevoie și de ceva ce este al tău, iar tu simți că trebuie să i-L dai, dar nu o faci. Casa ta, de exemplu, ar putea fi o dată pe săptămână sau lună, un loc în care alții ar putea învăța Cuvântul și ar fi binecuvântați. Învățătorul a arătat importanța de a se organiza adunări în care cei săraci, bolnavi sau suferinzi să fie binecuvântați (Matei 15.29-39; Marcu 1.32-34). Astăzi, puțini oameni își deschid casele pentru a-L primi, dar o fac, în schimb, în alte scopuri.

După propovăduirea lui Isus, a venit și răsplata. Petru s-a minunat de ceea ce a învățat. Deși era un pescar experimentat, nu a reușit să prindă nimic. Însă, chiar și așa, și-a aruncat năvodul din nou, supunându-se Domnului. Marea nu era propice pescuitului după starea naturală a lucrurilor. Cu toate acestea, cine păzește Cuvântul poate afla puterea Lui mereu la lucru. Așadar, de îndată, plasele s-au umplut cu atât de mult pește încât erau să se rupă (Luca 5.6). Aceasta arată că cine urmează sfatul sfânt este întotdeauna binecuvântat.

Petru împreună cu tovarășii săi s-au mirat, căci, ceea ce li s-a întâmplat era mai mult decât ar fi sperat. Nici într-o zi bună de pescuit asta nu s-ar fi putut întâmpla. Această pildă trebuie să rămână în inima tuturor celor ce dau ceva Domnului, fiindcă răsplata Sa nu se lasă așteptată. În cazul în care Petru nu ar fi aruncat plasa și ar fi spus: ”Doamne, nu trebuie să fii mărinimos... Ți-am dat barca fără a mă aștepta la nimic”, ar fi pierdut șansa de a prinde pește, dar și de a primi lecția.

Isus Și-a arătat lui Petru intenția adevărată: schimbarea scopului. Avea să continue să fie pescar, însă de oameni. Vor fi atât de mulți oameni încât Învățătorul l-a avertizat să nu se teamă. De asemenea propovăduitori biserica are nevoie. Oameni care-și vor arunca mrejele ce se vor umple de pește. Cine învață cu Mântuitorul nu stă să judece porunca Învățătorului cu ceea ce știe. Până la urmă, minunează-te, căci a umbla cu Isus înseamnă să vezi minuni clipă de clipă.

La început, cuprins de spaimă, Petru a cerut Învățătorului să plece de la el (Luca 5.8). Lucrările sfinte produc spaimă celor cu bune intenții. Aceștia sunt cei ce vor face lucrarea cu ajutorul lui Dumnezeu, căci sfințenia este prima condiție necesară pentru ca Domnul să-ți dea o apostolie.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!