Mesajul zilei

28/05/2020 - MINCIUNA ÎMPOTRIVA SFÂNTULUI DUH

Ea a căzut îndată la picioarele lui şi şi-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară şi au îngropat-o lângă bărbatul ei.

Fapte 5:10

Oamenii ce sunt în Dumnezeu știu cât de mult nu luptă Tatăl cu ei când sunt ispitiți. El chiar îngăduie să fim ispiți, căci ne dă și scăparea. Cel Preaînalt ne ajută cu orice, de îndată ce îngăduim. Însă, dacă omul nu-I aude glasul, va păcătui și, atunci, va ajunge în mâinile ispititorului. Dacă nu există o căință adevărată, cine a căzut nu se va mai ridica niciodată (Ezechiel 18.30; At 2.38).

Cei ce se tem de Domnul pot fi duși până la marginea prăpastiei, dar, când vor fi gata să cadă, vor face cale întoarsă. Dimpotrivă, cei ce nu se tem de Dumnezeu se lasă amăgiți de ispitele rele și, chiar dacă au convingerea că acel lucru le va aduce nenorocire, sunt gata să-l facă. Exact așa s-a întâmplat cu Anania și Safira când au pus la cale planul diavolesc (Faptele Apostolilor 5.1-11). Aceștia ar fi putut avea un viitor frumos dacă ar fi fost smeriți cu Cel Preaînalt.

Ispita trebuie alungată imediat. Altfel, omul se lasă stăpânit de patimă și nu va mai avea judecată. Însă, până-n ultimul moment, Sfântul Duh te va convinge că acel drum este cel al morții (Galateni 5.17-23; Ioan 16.8-11). Nimeni nu păcătuiește când este ispitit, ci când își asumă ceea ce ispititorul îi oferă. Oricare ar fi ispita, nu numai să nu-i dai atenție, ci și să o nimicești cu hotărâre în Numele lui Isus, păzind Cuvântul.

Greșeala fatală este când omul neagă înaintea lui Dumnezeu că a făcut cutare lucru. Atât Anania, cât și nevasta sa, Safira, ar fi putut să-și mărturisească intenția rea și să fie iertați. Însă, chiar supunându-se credinței sfinte, au preferat minciuna. Atunci, judecata a venit din Ceruri prin mijlocirea lui Petru. Să nu minți niciodată, căci orice minciună vine de la diavol, iar de ți-o asumi este ca și cum ți-ai primit osânda de moarte (Faptele Apostolilor 22.15).

Cine este în Dumnezeu știe că cel mai bine este să-ți păzești mântuirea, și nu bunurile materiale (Matei 6.19,20), și nici să treci prin rușine din cauza faptelor rele comise. Tot ceea ce a fost făcut cu ajutorul lui Satana va putea fi șters numai de este mărturisit în întregime. La ce a folsoit ca acești soți să se poarte necinstit cu Domnu? Ei au fost necinstiți nu pentru că au păstrat o parte din valoarea vânzării, căci totul le aparținea, ci din cauză că au mințit pe Sfântul Duh, ce le-a arătat păcatul (Ioan 16.8).

Păcatul împotriva Sfântului Duh nu are iertare (Marcu 3.28,29). El poate provoca moartea fizică imediată și, mai mult de atât, se va ajunge în cea de-a doua moarte – pierzania veșnică, ce va fi soarta tuturor mincinoșilor. Așadar, de ai păcătuit împotriva cuiva, nu minți pe Sfântul Duh, ce ți-a arătat că ai greșit. Du-te de te mărturisește și cere-ți iertarea sfântă.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!