Mesajul zilei

29/05/2020 - ÎMPĂCAȚI CU DUMNEZEU

Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.

Romani 5:10

Acest Cuvânt conține binecuvântări pe care le dobândim prin moartea în locul nostru a Domnului Isus de pe Calvar. Orice om, indiferent de religia practicată până la cunoașterea Adevărului, este îndemnat să profite de binecuvântările pe care Dumnezeu le-a pregătit prin moartea Fiului Său. Astfel, cine ascultă de acest îndemn începe să se bucure de tot ceea ce a fost făcut pentru binele umanității (Deuteronom 28.2).

În Adam, am fost îndepărtați de Domnul, dar, în Isus, am fost împăcați, astfel încât, pentru cine este în Hristos – și nu în păcat – nu mai este nicio osândă (Romani 8.1). Acest om a devenit neprihănire sfântă. Astfel, din învins, rob al păcatului, stăpânit de patimi și minciuni, a început să slujească Dumnezeului celui adevărat. Prin asta a devenit cineva mai mult decât biruitor (Deuteronom 28.37), iar forțele întunericului au început să i se supună.

Niciodată să nu te iei după oamenii religioși, care, din cauză că nu simt liniștea pe care cei mântuiți o au în Hristos, petrec ore în șir plângând înaintea unor chipuri. Ori, cine a fost izbăvit de Fiul este izbăvit cu adevărat, iar a primi pe Hristos este o simplă hotărâre ce schimbă cu totul viitorul celui care o ia. Odată ce ești în El, nu vei avea niciun impediment în a te bucura de toată dragostea și pacea pe care Dumnezeu ți le-a pregătit.

Fiind împăcați, avem dreptul de a profita de tot ceea ce Domnul a făcut prin moartea și învierea Sa și putem să I ni se închinăm întru frumusețea slaviei Sale (Psalmi 29.2). Mai mult de atât, cu Dumnezeu, suntem în stare de a înfrunta pe vrăjmaș și birui răul ori de câte ori acesta se ridică împotriva noastră. Față de aceste drepturi, cea mai bună hotărâre pe care cineva o poate lua este de a primi pe Isus drept Domn.

Sângele lui Hristos, vărsat pentru noi pe Calvar, ne-a curățit de orice nedreptate, astfel încât suntem iertați de ceea ce am făcut când trăiam sub stăpânirea locuinței morții. El a încrustat pe cruce pecetea ce era împotriva noastră (Cl 2.4) și, astfel, ne-a izbăvit cu totul de orice robie. Încetează de a mai trăi în nesiguranța de mâine și începe acum să te bucuri de pacea cerească. Crede, căci totul a fost deja pregătit și se află în așteptarea ta.

Ce vom fi nu s-a arătat încă, dar, când Domnul Se va arăta, vom fi ca El (1 Ioan 3.2). Multe binecuvântări ne sunt pregătite; fii, așadar, înțelept și nu irosi niciuna. Dacă nu ți-ai deschis încă inima lui Isus, de ce nu iei acum hotărârea de a-L primi drept Mântuitor? Cu acest fel de purtare, imperiul întunericului nu te va mai putea stăpâni.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi!