Mesajul zilei

30/05/2020 - RESPECTĂ PORUNCA!

Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi.

1 Corinteni 5:11

Respectă mereu poruncile sfinte.Odată cu răspândirea Evangheliei ce are loc în țara noastră, trebuie să stăm de veghe pentru a nu lua lupul drept oaie. Poate că, din lipsa timpului – sau din zelul propovăduitorilor - mulți convertiți nu învață să renunțe la ”plăcerile” lumii. Astfel, mărturia adusă creștinătății este făcută să sufere, făcând ca cel mântuit să creadă într-un anumit moment că este normal să ai aceleași atitudini ca cei rătăciți.

Alt fapt de știut este că un frate prefăcut ar putea fi mai periculos pentru cei nou-născuți în familia sfântă decât un necredincios care nu a cunoscut niciodată pe Hristos. Aceasta se întâmplă pentru că exemplul pe care acești ipocriți îl vor da prin lucrările lor rele vor putea să-i facă pe acești ”novici” în Hristos să creadă că, până la urmă, Celui Preaînalt nu-I pasă de anumite practici greșite, odată ce nu sunt nu sunt ”mari păcate”. Ori, acesta este un pericol foarte mare, căci păcatul, oricât de mic, ne desparte de Dumnezeu (2 Corinteni 6.14,15)!

Atenție la curvari, care nu au nicio înfrânare morală. Lor nici nu le pasă să povestească ceea ce fac pe ascuns și chiar se laudă cu asta. Dacă un creștin adevărat îi atrage atenția, îl ia drept credincios obtuz. Cine se poartă ca un desfrânat și-a pierdut orice sentiment de sfințenie și, de aceea, este în stare de a-i face și pe cei mai temători de Dumnezeu să păcătuiască. Astfel, trunchind cuvintele lui Pavel – potrivit căruia toate lucrurile sunt îngăduite (1 Corinteni 6.12) –, continuă să afirme că totul este permis.

Idolatria este ca și cum ar fi ”soră geamănă” cu vrăjitoria. Cine se dedă uneia, cu rare excepții, va cădea în alta. Închinătorii la idoli vor face astfel încât să-ți iei ochii de la Domnul și să te concentrezi pe cineva folosit de Dumnezeu în prezenr, văzând în el ceva ce nu ar fi trebuit; mai mult de atât, va încerca să te facă să crezi că există un mijloc de a ajunge pe cei ce au slujit Domnului în trecut, pentru a fi mijlocitori pentru viața ta. Idolatrii vor face în așa fel încât să-ți iei ochii de la Domnul și să-ți pui atenția în cineva folosit de Dumnezeu în prezent, văzând în El ceea ce nu ar trebui; mai mult de atât, vor încerca să te facă să crezi că există un mijloc de a-i atinge pe cei ce slujeau Domnului în trecut, pentru a fi mijlocitori vieții tale. Idolatrii sunt foarte folosiți de diavol în arta de a-i face pe oameni să se abată de la Adevăr.

Cei ce trăiesc blestemând mereu pot să-ți afecteze caracterul atât de rău încât, în loc de a face ceea ce Biblia poruncește – și anume de a binecuvânta întotdeaua (Romani 12.14) –, vei cădea în ghearele duhurilor ce blesteamă. Cei ce blesteamă vociferează și suspectează pe toată lumea, necuprețindu-și eforturile pentru a reuși ce-și doresc. Este important de înțeles că din aceeași gură nu poate ieși și binecuvântarea, și blestemul, ce blesteamă nu poate binecuvânta (Iacob 3.9,10).

Potrivit Cuvântului, nu putem sta împreună cu bețivii și consumatorii de droguri. Aceștia se află în aceeași situație precum Eva când a intrat în vorbă cu șarpele și a fost ispitită cu ușurință (Geneza 3.1-6). În această situație se regăsesc și cei ce fură din impozite, drepturile de autor sau orice alte bunuri.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!