Mesajul zilei

31/05/2020 - JUDECATA DE NEOCOLIT

Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.

2 Corinteni 5:10

Te poți considera stăpân pe faptele tale, dar să știi că vei fi tras la răspundere pentru ceea ce faci sau nu ai făcut pe când trăiai în trup. Oricât de liber te-ai simți că ești pentru a-ți împlini dorințele – spunându-ți că viața îți aparține și, de aceea, faci ce vrei cu ea – într-o bună zi, vei fi chemat pentru a da socoteală de toate faptele și neîmplinirile tale. Fii, așadar, cu măsură în toate lucrurile.

Cuvântul spune că toată lumea se va înfățișa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos. Judecătorul nostru va fi Domnul, ce nu se lasă întinat în niciun caz. Astăzi, El ne este Avocatul ; însă, în ziua Judecății de apoi, El va fi Acel Merituos neîndurător, care nu va îngădui niciodată să fie înșelat. Când El Își va pune ochii ca para focului (Apocalipsa 19.12) peste cel ce este supus judecății, acesta va mărturisi tot adevărul.

În cartea Ecclesiat se îndeamnă ca tânărul să fie cu inima veselă în tinerețe (Ecclesiat 11.9). Dumnezeu nu i-a interzis să se bucure și să meargă pe căile ce îi bucură inima și ochii, dar, să fie conștient că, în Ziua Judecății, va da socoteală de faptele sale.

Răspunde repede : dacă în acest moment viața ta ar lua sfârșit și vei fi dus înaintea Judecății lui Hristos, ce se va întâmpla ? Te va apuca oare tremuratul aducându-ți aminte de lucrurile pe care le-ai făcut sau ai încetat de a le face ? Toate acestea vor fi amintite. De aceea, acum este momentul, când încă te afli pe cale, de a te împăca cu vrăjmașul, pentru ca acesta să nu te ducă la Judecată (Matei 5.25). Fiindcă, apoi, nu vei avea parte decât de pedeapsă.

Morții, mari și mici, vor ajunge înaintea scaunului de judecată. Cele 66 de cărți, cât și Cartea Vieții, vor fi deschise și toți oamenii vor fi judecați (Apocalipsa 20.12). Singurul mod de a scăpa judecății este de a te încadra în scăparea pe care Isus a făcut-o – aceea de a-I auzi cuvintele și de a crede în Tatăl care L-a trimis (Ioan 5.24). Purtarea pe care o ai față de Cuvânt te poate condamna sau nu când veia junge înaintea Scaunului de judecată al lui Hristos.

Cine se va supune Domnului nu va fi făcut de rușine la Judecată. Însă, cine nu Îi va face voia, și nici nu va asculta de ceea ce El zice va avea de înfruntat Cuvântul lui Dumnezeu, care îl va judeca. El este însuși Domnul Isus, care se va așeza pe Scaunul Său de judecată pentru a ne judeca (Matei 25.31-46). Nu lăsa pe vrăjmaș să te înșele. Acesta este momentul de a scăpa de osândirea judecății!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!