Mesajul zilei

01/06/2020 - ÎNCETEAZĂ DE A GÂNDI ALTFEL!

Eu, cu privire la voi, am în Domnul încrederea că nu gândiţi altfel. Dar cel ce vă tulbură va purta osânda, oricine ar fi el.

Galateni 5:10

Lucrarea pe care Isus a realizat-o pe Calvar ne-a eliberat cu totul de păcat. Acum, îi revine fiecăruia să rămână în această situație. Fără îndoială, diavolul ne va ispiti, căci va face totul pentru ca să ne supunem jugului robiei sale. Însă, de vom crede și ne vom folosi drepturile în Hristos, cel rău nu va mai putea să ne asuprească și să ne stăpânească.

Unele fapte pot părea fără a avea prea multă importanță, cu ar fi, de exemplu, circumcizia. Însă, cine le va adopta nu se va mai afla sub ocrotirea lui Hristos. Asta se va întâmpla cu cel ce face rugăciuni și ritualuri religioase deșarte. E o mare prostie să lăsăm Adevărul și să cădem în capcana acestor practici neroditoare, căci, în spatele lor se află mâna vrăjmașului, ce încearcă fără oprire să ne facă să ne depărtăm de Tatăl.

Ori, cine se îndepărtează de lumină cade de îndată în lumea întunericului. Dacă încetezi de a crede în harul Domnului, ce lucrează prin credință, vei avea parte de vremuri grele. A nesocoti Cuvântul este mult mai grav decât ne putem imagina. Atunci, de ce să părăsim lucrarea sfântă pentru nimic? Numai credința adevărată, din dragoste, funcționează și are valoare. Iubește pe Dumnezeu care are poruncile și păzește-le (Ioan 14.21).

Mare grijă față de chemările religioase. În sine, acestea sunt lipsite de valoare și aduce probleme oricărui om ce crede în ele. Nu da pe nimic ceea ce înțelegi când citești Biblia și auzi propovăduirea Cuvântului. Când auzi glasul sfânt începe un drum ce nu trebuie oprit sub niciun motiv. Astfel, este posibil să bucuri pe Dumnezeu : supunându-te adevărului.

Evită orice obstacol ce te desparte de împlinirea Cuvântului. Nu fă loc în viața ta la ceea ce nu vine de la Domnul. Chemarea religioasă nu-și are origine sfântă și, de aceea, chiar de este ceva neînsemnat, trebuie respins. Ceea ce nu-și are originea în Dumnezeu nu a apărut din întâmplare, ci face parte dintr-un plan diavolesc foarte primejdios ce vrea să te lipsească de mântuirea veșnică.

Fii atent la ceea ce Pavel a spus. Duhul Sfânt te-a folosit când apostolul a spus că are încredere în oamenii care nu gândesc altfel decât așa cum este permis. Numai adevărurile din Scripturi trebuie primite. Așadar, nu lua în considerare noile modalități de rugăciune, închinare și credință ce-ți pot fi arătate de cineva, și cu atât mai puțin vreo altă doctrină atrăgătoare, căci nu este decât înșelăciune de cea mai proastă speță.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!