Mesajul zilei

02/06/2020 - CE TREBUIE SĂ ÎNGĂDUIM?

Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului.

Efeseni 5:10

După ce am fost luminați, ne revine să urmăm pilda lui Dumnezeu precum niște copii preaiubiți (Efeseni 5.1). Fiind copiii Săi iubiți, ni se va da capacitatea de a ne purta precum El s-ar fi purtat de ar fi fost în locul nostru. Cei ce nu sunt conștienți de asta trăiesc precum cei rătăciți sau religioși. Așadar, viața în Domnul trebuie să fie luminoasă și roditoare, căci nu se poate ca puterea Sa să lucreze în noi și să nu avem reușită.

Cum nu ne aflăm încă în Ceruri, trebuie să umblăm cu teamă. Așa cum am fost iubiți de Hristos pe când eram păcătoși, tot așa trebuie să începem să iubim pe ceilalți oameni fără a-i judeca. Vechile lucruri din trecut, cu păcatele și vicleșugurile lor, nu trebuie să ne influențeze. Dimpotrivă, ne revine să respectăm și să împlinim ceea ce Cuvântul ne poruncește, pentru ca viața noastră să fie o mireasmă înaintea Domnului (2 Corinteni 2.15).

Este greșit să te crezi destul de matur pentru a nu mai cântări ceea ce spui. Curvia sau orice altfel de necurăție, cât și lăcomia de avere nu pot fi pomenite de gurile noastre, și cu atât mai puțin să se regăsească în inimile noastre. Cine, de exemplu, vede pe cineva simpatic și dorește ca să-i fie alesul pentru a-i fi jumătatea – sau în caz de văduvie, consideră că ar fi alegerea ideală pentru o altă căsătorie – greșește ca și în păcatul lăcomiei.

Niciodată să nu intri în vorbe păcătoase, și nici jignitoare sau nesocotite. Vorbește despre ceva ce-i face pe oameni să laude pe Domnul. Să știi că cei necontrolați, necurați și lacomi nu vor primi nimic de la El. Numai cei ce trăiesc în mod sfânt vor reuși să-și însușească ceea ce ne-a fost pregătit și dăruit. Oamenilor cărora nu le pasă de vorbele și purtările lor vor avea parte mereu de mânia sfântă (1 Petru 3.12).

Fă tot posibilul pentru a sta departe de oamenii care nu respectă poruncile sfinte. Nu te lua cu cel ce nu slujește Celui Preaînalt din toată inima. Înțelege că fiul lui Dumnezeu este lumină și, de aceea, trebuie să strălucească mereu. Drumul celui mântuit trebuie să fie binecuvântat într-o așa măsură încât nimeni nu se va îndoi să spună : ”El este cu adevărat un fiu al luminii !”. Când asta se va întâmpla, oamenii vor preaslăvi pe Domnul prin viețile lor.

Dovedește că este în Dumnezeu numai cel ce trăiește în bunătate, neprihănire și adevăr (Efeseni 5.9). Cei ce sunt buni numai cu ei înșiși sau cu ai lor arată că nu cunosc încă pe Tatăl nostru și nu umblă cu neprihănire. Avem mereu obligația de a ne valorifica drepturile în Hristos. De aceea, niciodată nu trebuie să dăm adevărul pe orice alt lucru. Fie ca de acum să-ți dovedești dragostea pentru Domnul mai presus de orice, bucurându-L.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!