Mesajul zilei

03/06/2020 - DEPRINS SĂ FII MULȚUMIT CU CE AI

Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc.

Filipeni 4:11

Orice om ar trebui să se analizeze în fiecare zi dacă este sau nu cu credință hotărâtă în Domnul. Vrăjmașul se străduie să ne depărteze de locul nostru în Fiul lui Dumnezeu, iar mulți se lasă amăgiți de ispitele sale. Tot ceea ce nu vine de la Domnul și contravine Cuvântului nu trebuie primit în gândirea noastră, căci ceea ce gândim astăzi este ceea ce vom avea mâine. Așadar, de vei lăsa ca gânduri greșite să-ți stăpânească mintea, vei fi un păcătos.

Domnul vrea ca să fim de neclintit în credință și să trăim în mod sfânt și plăcut (1 Tesaloniceni 4.3), căci, astfel, vrăjmașul nu va găsi loc pentru a se cuibări în noi. Cine, de exemplu, s-a lăsat stăpânit de vreo patimă interzisă – și chiar crede că poate fi ceva adevărat – trebuie să caute la Domnul curățirea minții, dorințelor și viselor sale. El va face asta grație sângelui lui Isus, vărsat întru sfințirea noastră.

Domnul vrea ca Trupul Său – Biserica – să fie mereu sfânt. Din acest motiv, cei ce s-au hotărât să facă lucrarea sfântă trebuie să fie ajutați cât este posibil. Cei mântuiți au numele scris în Cartea Vieții; de aceea, trebuie să fie ajutați să-și îndeplinească misiunea ce le-a fost dată. Astfel, nu vor fi numai ei binecuvântați, ci toți cei ce au fost chemați pentru a duce la îndeplinire planul sfânt. Un frate puternic și întărit în Cel Atotputernic înseamnă o binecuvântare în viața noastră.

Învață să te bucuri mereu în Domnul (Isaia 61.10); omul ce nu o face trăiește în amărăciune și, din cauza proastei sale dispoziții, diavolul reușește să ne atingă în vreun fel. Dacă toată lumea ar învăța să trăiască în biruință, și ceilalți membri din Trupul lui Hristo ar fi cu biruință. Mulțumirea noastră trebuie să fie valabilă tuturor, căci Domnul ne este aproape. Este important să subliniem că cine este mereu nemulțumit va face ca și ceilalți să fie nemulțumiți.

Nu te lăsa să fii cuprins de nemulțumire pentru nimic în lume ; dacă ai nevoie de ceva, cere Tatălui. Fie ca din gura ta să iasă mereu rugăciuni și rugăminți cu mulțumiri, pentru ca pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, să îți păzească inima și gândurile în Isus (Filipeni 4.6,7). Astfel, gândurile tale vor fi mereu însuflețite de tot ceea ce este adevărat, bun, drept, cinstit, curat, plăcut, de orice vrednic de primit și orice laudă (Filipeni 4.8). Astfel, vei deveni de neînvins.

Aceasta este Biserica biruitoare ce este pe placul Domnului. Isus a plătit un preț mare pentru ca să fim chipul slavei Sale. Trebuie să urmăm exemplul celor care, în vremurile străvechi, au fost pe placul Domnului prin modul în care I-au slujit. Crede: dacă modul în care trăim este plăcut Dumnezeului nostru, fără nicio îndoială, El ne va da tot ce ne dorește inima (Psalmi 37.4). Așadar, draga cititorule, pune-ți mâna la lucru!

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!