Mesajul zilei

05/06/2020 - TRĂIND ÎMPREUNĂ CU IISUS

Care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El.

1 Tesaloniceni 5:10

Evenimentul cel mai important este pe cale să se întâmple și asta va fi cu toată puterea cea sfântă. Într-o clipeală din ochi, Domnul Isus Se va întoarce în această lume pentru a-Și găsi Biserica. Astfel, cei ce vor fi în viață vor fi schimbați, iar cei ce au murit vor învia (1 Corinteni 15.52). Nimic nu se compară cu această zi minunată. Însă, este important să stai de veghe pentru ca, atunci când asta se va întâmpla, să nu fii luat prin surprindere, ca un hoț în toiul nopții, care-și ascunde venirea (1 Tesaloniceni 5.2).

Scenariul este făcut: anticristul va veni cu semne de minciună; dacă este posibil, el va înșela până și pe cei aleși. Însă, cum avem Duhul lui Dumnezeu, vom ști să deosebim venirea acestui om al păcatului. Va face minuni pe Pământ, aducând pace și liniște locuitorilor săi, ceea ce ne va face să fim urâți de toți. Dar, cei ce vor merge până la capăt, vor fi mântuiți; de aceea, astăzi este vremea de a propovădui Cuvântul.

Când cei rătăciți vor crede că au aflat rezolvarea la relele lor, spunând că este pace și liniște, o prăpădenie neașteptată va veni peste ei. Ceea ce este scris nu va da greș, ca durerile nașterii peste femeia însărcinată. Însă, pentru fiii luminii nu vor fi surprize. Nu trebuie să dormim duhovnicește, căci este timpul de a sta de veghe și de a fi smeriți. Mântuitorul nostru va veni pentru a pune capăt oricărei răutăți.

Noaptea a căzut peste mulți ce erau mântuiți, dar care s-au lăsat convinși că lucrurile din lume nu sunt atât de rele – în ciuda faptului că ceea ce spune Cuvântul este contrariul (1 Ioan 2.15) –, și, astfel, își dorm somnul celor nesocotiți. Ziua venirii Domnului îi va lua prin surprindere și, atunci, precum fecioarele nechibzuite (Matei 25.1-13), nu vor putea intra în odaia de nuntă a Mirelui. Sunt oameni ce se îmbată cu mirajul bogățiilor, grija de lume și ambiții deșarte. Sărmanii de ei!

Oamenii care sunt în Dumnezeu trebuie să fie cumpătați, să se acopere cu platoșa credinței și dragostei, și să-și pună coiful mântuirii (Efeseni6.13-17). Nu am fost predestinați mâniei, ci pentru a primi mântuirea prin credința noastră în Isus. Domnul a murit pentru ca să trăim în comuniune cu El, iar aceasta este taina ce ne va face să fim gata pentru venirea Împăratului împăraților. Nimic nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru (Romani 8.38,39).

Trăiește cu Cel Preaînalt, care își asumă locul în Cuvânt. Însă, cine nu citește Biblia nu reușește să biruiasă ispitele și, astfel, se îndepărtează de Isus. Pe de altă parte, cei ce se luptă crezând în ceea ce spun Scripturile sunt cei ce trăiesc cu Tatăl tot timpul. Tu îi cunoști, căci știu să facă lucrarea, sunt puternici, curajoși, însuflețiți, războinici, înțelepți în cuvinte, plăcuți la vedere și, astfel, au pe Domnul alături.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!