Mesajul zilei

06/06/2020 - ÎN DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU ȘI RĂBDAREA LUI HRISTOS

Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu şi spre răbdarea lui Hristos!

2 Tesaloniceni 3:5

Omul lui Dumnezeu, chiar de este foarte folosit de Domnul, are nevoie de rugăciuni. Diavolul știe că, dacă-l face să se abată de la Cale, nu va reuși numai să-l distrugă, ci va lua pe mulți cu el. Așadar, lucrul cel mai bun pe care-l poți face pentru un rob al Domnului este de a te ruga pentru ca el să aibă pe buze Cuvântul potrivit. Astfel, își va îndeplini misiunea cu slavă, căci se va răspândi și va fi slăvit.

Cine face lucrarea sfântă trebuie să nu se ieie cu cei perfizi. Omul ce pune piedici unui rob al lui Dumnezeu face mai rău decât cel ce lasă pe un nevăzător să cadă într-o groapă, căci cei ce propovăduiesc Cuvântul trebuie să fie cu deosebire onorați. Avertizarea lui Isus către cel ce face să păcătuiască pe unul din acei micuți ce cred în Domnul să fie foarte serioasă (Marcu 9.42). Nu lăsa, așadar, ca vrăjmașul să te folosească pentru ca cineva să cadă în păcat.

Nu toți ce se ridică pentru a răzbi pe un rob al Domnului reușesc să realizeze asemenea ispravă. Cel Preaînalt este credincios în a-i întări pe ai Săi și păzi de cel rău (Psalmi 41.11). Cu toate acestea, mulți sunt folosiți pentru a-i duce pe unșii Domnului la porțile păcatului, deznădejdii și morții. Dacă este cineva de care un rătăcit trebuie să stea departe pentru a nu cauza nicio străcăciune, atunci acel cineva este robul lui Dumnezeu, căci judecata sa va fi aspră.

Această mustrare se referă la toți oamenii ce se străduie să ispitească pe cei ce slujesc Domnului. Cei ce s-au vândut demonului pentru a face să păcătuiască pe cei mântuiți au urmat calea lui Balaam, ce s-a vândut lui Balac, împăratul moabiților, pentru a-i învăța pe vrăjmașii poporului lui Dumnezeu cum să-l facă să păcătuiască. Acesta și-a primit răsplata (Ieremia 13.22; 2 Petru 2.15), ceea ce arată fără îndoială că a greși nu-și are prețul.

Taina de a se afla pe Calea cea bună este de a face ceea ce Domnul ți-a spus. Cei ce se abat de la Cuvânt cad în păcat și multă suferință. De ce oare să lăsăm ca duhul greșelii să ne călăuzească, dacă Duhul Sfânt ne este cel mai bun Călăuzitor? Misiunea Mângâietorului nostru este de a ne călăuzi în tot adevărul. Însă, niciodată să nu dai ascultare vrăjmașului, căci nu-ți vrea decât răul. Ori, tu ai fost chemat de Domnul pentru a fi parte din slava Sa veșnică (1 Petru 5.10)!

Sfântul Duh este Singurul ce poate să-ți îndrepte inima spre dragostea lui Dumnezeu. Așadar, vei avea tot ceea ce este necesar pentru a trăi demn de chemarea ta. Contează câtuși de puțin ispita cu care cel rău te îmbie, căci este mincinos, perfid și înfrânt. Cu el, nu ai decât de pierdut; însă, cu Tatăl ceresc, vei caștiga toate războaiele (Ieremia 23.10) și, la sfârșit, vei avea dreptul de a intra și lua în primire Împărăția ce ne este pregătită de la întemeierea lumii (Matei 25.34).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!