Mesajul zilei

08/06/2020 - DE CE SĂ IUBEȘTI LUMEA?

Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. Crescens s-a dus în Galatia, Tit, în Dalmatia.

2 Timotei 4:10

Două feluri de purtări mâhnesc inima unui adevărat credincios: nesocotirea credinței de către un fiu și abaterea lui de la Calea cea bună. Prima, din cauză că știe că Domnul a făgăduit lui Moise să fie dușman dușmanilor săi și, prin extensie, potrivnic potrivnicilor săi, cât și nerecunoscător celor ce îi sunt nerecunoscători (Exod 23.22). El va fi pieten prietenilor săi, credincios celui ce îi este credincios și recunoscător celui ce îi face un lucru bun. Este în zadar să iubești lumea.

Suntem avertizați că va veni o vreme în care mulți mântuți nu vor dori să trăiască după legea sfântă. Duhul lumii va reuși să strice pe mulți. Prin ceea ce am văzut, se pare că trăim aceste vremuri. Cum cineva îl va accepta pe celălalt drept învățător, dacă acesta este de acord cu ceea ce Domnul condamnă ? Acești ”învățători” apar potrivit poftei necurate din inimă, cu idei nesocotite, fără sprijin biblic.

Taina de a nu cădea în ispită este de a fi treaz în toate lucrurile. Nu te lăsa amăgit de ceea ce spun oamenii prin lacrimile pe care le fac să curgă sau prin frumusețea cuiva. Pe de altă parte, Cuvântul ne cere să trecem prin suferințe. Asta este una dintre poverile pe care le avem de purtat. Dacă asta ți s-a întâmplat ție, scăparea este de a face lucrul unui evanghelist, al unui vestitor al Bunei Vestiri, îndeplinind ministerul pe care Domnul ți l-a dat (2 Timotei 4.5).

Din ziua în care ne dedicăm viața Domnului, vom muri cu Hristos (Romani 6.8). Ceea ce ne interesează este de a duce lupta cea bună până ce ne isprăvim alergarea, păzindu-ne mereu credința (2 Timotei 4.7). Ori, pentru cei ce vor fi credincioși va exista o răsplată, pe care Pavel a numit-o cununa neprihănirii, ce va fi data de Isus în Ziua Judecății (2 Timotei 4.8). Așadar, fii de neclintit în hotărârea ta de a fi mereu rob Celui Preaînalt.

De ce Dima l-a părăsit pe Pavel din dragoste pentru lumea de acum? Ca el, mulți alții au făcut-o. Cel mai rău este că mulți rămân în păcat, neascultând de glasul Duhului Sfânt. Acești oameni au cauzat o stricăciune enormă apostolului, cât și lor înșiși. Ce vor spune oare Judecătorului celui Drept când El va veni? Își vor găsi oare scuze pentru faptul de a se fi dedat păcatului, înavuțirii și de a fi făcut ceea ce inima a cerut?

Exemplul rău al lui Dima a fost urmat și de alții. Unii l-au părăsit pe Pavel pentru faptul de a fi fost trimiși într-o misiune sfântă ; alții, din nefericire, au urmat calea morții. Cu toate acestea, Dumnezeu este credincios ! El are mereu un Luca ce renunță la viața și sarcina sa pentru a sta alături de cel ce a primit chemarea. Fii precum Luca, căci cine a lăsat un lucru din dragoste pentru Evanghelie va primi însutit și va moșteni viața veșnică (Matei 19.29).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus vă iubește!