Mesajul zilei

09/06/2020 - PILDELE PLINE DE HAR

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.

Tit 2:11,12

Domnul Isus a adus umanității harul și adevărul. Venirea lui Dumnezeu îi schimbă cu totul viața celui ce primește Evanghelia. Primind pe Isus drept Domn începem să avem parte de mântuire. Însă, lucrarea nu se mărginește la acest frumos fapt, căci prin har Tatăl ne învață multe despre ceea ce El vrea să facem sau nu, și trebuie să scoatem din viața noastră.

Creștinul trebuie să fie un exemplu în toate lucrurile. Faptele sale trebuie să vorbească mai mult decât cuvintele. Față de orice aspect legat de legea lui Hristos, trebuie să fim de nota zece. Faptele noastre nu pot face de rușine pe Domnul, fiindcă am fost mântuiți pentru a face lucrarea Sa la timp și la ne timp (2 Timotei 4.2). Cine se lasă învățat de Duhul sfânt în Cuvânt devine un exemplu de purtare ce va fi urmat de mulți.

Niciodată nu trebuie să dăm semne de ne curăție. Este mai bine să renunțăm la ceva despre care nu avem siguranța că vine de la Dumnezeu, decât să punem mâna pe un lucru oferit de vrăjmaș. În ceea ce privește tot ce știm că este din voia Domnului, trebuie să fim hotărâți, de neînduplecat și, în același timp, sinceri, pentru ca purtarea noastră să nu cauzeze abaterea cuiva. Limbajul nostru, de exemplu, trebuie să fie mereu înțelept și fără motiv de dojană.

Prin viața noastră trebuie mereu să slăvim pe Dumnezeu și să facem de rușine pe vrăjmaș. Trist este când contrariul se întâmplă. Fără îndoială, nu putem lăsa pe diavol să spună nimic rău despre noi, căci, dacă asta se întâmplă, nu se va supune determinărilor noastre. Bine este când fiii lui Dumnezeu sunt exemplu pentru credința lor în fapte și, atunci, stăpânul lor le spune semenilor lor că este impresionat de creștini.

Robul Domnului nu poate fura pe nimeni, căci slujește lui Isus, care este curat și blând la inimă. Fiii lui Dumnezeu trebuie să dea dovadă de o desăvârșită credincioșie, ca să facă în totul cinste învățăturii lui Dumnezeu (Tit 2.10). Pe lângă mântuire, harul sfânt ne învață să renunțăm la orice lipsă de respect față de Cuvânt, cât și la orice dorință desfrânată. Astfel vom trăi într-un mod prin care Cel Preaînalt va fi mereu slăvit.

Cei ce doresc să mulțumească pe Domnul trebuie să trăiască așteptând venirea Lui în orice clipă. Astfel, când asta se va întâmpla, vor fi primiți în slavă. Luptă pentru a trăi în cumpătare, dreptate și evlavie în Dumnezeu. Asta îți va face un mare bine și astfel Evanghelia va fi mai bine primită de cei rătăciți. Fie ca viața ta să nu fie niciodată cauza păcatuirii cuiva. Asta este ușor, căci Isus S-a oferit pentru a ne ierta de orice nedreptate.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus să fie cu voi!