Mesajul zilei

12/06/2020 - UNDE MULȚI PĂCĂTUIESC

Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi; iată că Judecătorul este chiar la uşă.

Iacov 5:9

Există multă nedreptate ce este făcută pe pământ, dar asta ar trebui să ne unească și mai mult în Domnul – care este neprihănit – și nu să ne îndepărtăm de El. Cine se dedică gândirii politice și, astfel, crede că va avea o viață mai bună nu știe că nu aceasta este calea. Ceea ce se întâmplă mai întâi printre noi ni se întâmplă și în lumea duhovnicească. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este de a ne uni mai mult cu Domnul prin Cuvântul Său, prin rugăciuni și cereri (Filipeni 4.6).

Iacob vorbește celor ce profită de sistemul ce guvernează lumea, avertizându-i să nu plângă din cauza a ceea ce va urma să li se întâmple. Cine se îmbogățește cu ajutorul Domnului trebuie să se bucure, căci darurile oferite de El nu sunt urmate de niciun rău (Proverbele 10.22). Pe de altă parte, neplăcerile celor ce se îmbogățesc fără ajutorul sfânt vor fi adevărate. Așadar, cel mai bine va fi mereu să slujiți lui Dumnezeu cu ceea ce El vă dă.

Bogățiile dobândite cu ajutorul vrăjmașului sunt putrezite, nu valorează nimic (Iacob 5.2). Ceea ce le-ar putea da vreun fel de justificare a fost mâncat de molii ; mai mult de atât, aurul și argintul au ruginit. Rugina aceasta, ce va fi dovada modului în care aceste bunuri au fost obținute, îi va mânca pe acești bogați precum focul le mistuie carnea ; aceștia au strâns comori în zilele din urmă prin deznădejde și suferință (Iacob 5.3).

Cine s-a îmbogățit pe seama salariului neplătit sau prin înșelăciune va vedea că toate aceste fărădelegi ”au gură pentru a striga”. Fără îndoială, strigătele celor nedreptățiți ajung la urechile Domnului (Iacob 5.4). De ce să faci rău pentru a trăi regește ? Deși știu că orice plăcere este trecătoare, mulți trăiesc pentru aceasta. Modul în care asemenea oameni se poartă este ca și cum ar omorî un neprihănit, fără nicio rezistență din partea acestuia. Însă, prin îndurarea lui Dumnezeu, încă mai este timp pentru a se îndrepta, căci, de nu, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge în pierzanie.

Robii lui Dumnezeu trebuie să fie răbdători, căci nimic nu rămâne ascuns ochilor Domnului. Cel Preaînalt va răsplăti pe cel ce nu reușește să adune prin onestitate din cauza lăcomiei unora (Matei 6.6). Însă, cei ce sunt credincioși Tatălui ceresc nu se vor lăsa niciodată ispitiți de exemplul rău. Astfel, chiar dacă toți se supun, primind oferta diavolului, robii Celui Preaînalt vor spune ”nu” oricărei ispitiri a celui rău.

Pe lângă răbdare, este necesar să vă întăriți inimile, pregătindu-vă pentru venirea Domnului, ce nu va întârzia (Iacob 5.8), și când El vă va da tuturor răsplata meritată pentru faptele voastre. Cine va lucra cu o mână leneșă va fi pedepsit (Proverbele 10.4), pe când cei ce vor fi împlinit cererile sfinte vor domni întru toată veșnicia. Nu vă plângeți împotriva fraților voștri, și nici nu-i duceți la judecată. Răbdați stricăciunea și, apoi, veți vedea cât nu a meritat să așteptați adevăratul Judecător, ce vă așteaptă chiar la ușă.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi!