Mesajul zilei

13/06/2020 - DUMNEZEU VĂ ÎNALȚĂ

Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.

1 Petru 5:6

Mesajele pe care Isus ni le dă prin mijlocirea lui Petru sunt de mare importanță. Unul dintre ele vorbește despre păstorirea turmei Sale. Domnul i-a rugat pe prezbiteri, tovarășii Săi de apostolie, identificându-Se drept unul dintre ei, să păstorească turma lui Dumnezeu ce se află sub paza lor. Este deosebit de nobilă misiunea de a păzi oile Domnului pentru a sta la adăpost de atacurile vrăjmașului, a spori în harul Mântuitorului nostru Isus Hristos ca să nu se piardă.

Petru vorbește de slava ce trebuie să fie arătată. Zi de zi, cei ce se străduie să păstorească poporul lui Dumnezeu vor vedea slava Domnului arătându-se prin mijlocirea lor în mesaj, rugăciune și sfătuire ; însă, slava cea mare va fi arătată odată cu venirea lui Mesia. Prezbiterii nu ar trebui să păstorească de silă, ci de bunăvoie, după voia Domnului. Trebuie să facem asta ca pe o poruncă și să nu ne abatem de la această lege.

Cine păstorește pentru un câștig mârșav va vedea că a nesocotit pe Păstorul cel mare (1 Petru 5.2). Pe de altă parte, cine o va face de bunăvoie va profita de bunătatea lui Dumnezeu în toate lucrurile peste care își vor pune mâna. Această lucrare trebuie făcută de toți oamenii, căci cei pe care i-ai dus în Hristos te vor auzi de fiecare dată când le vei aduce un Cuvânt de credință. A păstori înseamnă să mâni turma în pajiști verzi, lângă ape de odihnă (Psalmi 23) și să păzești oile de fiarele ce le pândesc.

Păstorirea nu poate fi prin impunere, ci de bunăvoie. Oamenii trebuie să înțeleagă mesajul sfânt pentru a nu lucra fără călăuzirea sfântă. Prezbiterii, cei ce vor să aibă grijă de turmă, trebuie să fie un exemplu în toate lucrurile (1 Petru 5.3), căci cei începători în credință au de învățat de la cei ce au trecut prin tot felul de ispite, dar le-au răbdat. Astfel, cei nou convertiți vor rămâne neclintiți în slujirea Păstorului cel Mare.

Cei ce vor face această lucrare cu dragoste vor primi adevărata cunună a slavei (1 Petru 5.4). Tatăl nu va întârzia să-i răsplătească. Nu știm cum va fi această cunună, dar Petru spune că aceasta nu se poate vesteji niciodată. Acest dar ne va rămâne nouă întru toată veșnicia, și care ne va fi dat în ziua arătării Domnului. Ceea ce îi așteaptă pe cei ce sunt credincioși poruncii sfinte este mai presus de înțelegerea omului (1 Corinteni 2.9). Merită toată osteneala de a fi credincios!

Cei nou veniți în lucrarea lui Dumnezeu trebuie să asculte de cei ce slujesc de mult timp Domnului, având în vedere că aceștia au învățat multe cu Tatăl și, de aceea, pot să-i ajute pe cei ce se află la primii pași pe această cale preaslăvită. Mai mult de atât, tinerii creștini trebuie să se împodobească cu smerenie, fiindcă Domnul stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har (1 Petru 5.5). Lăsați-vă gândurile și făceți ceea ce Domnul vă spune, căci cine se smerește sub mâna tare a lui Dumnezeu va fi înălțat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi!