Mesajul zilei

14/06/2020 - SĂ STAI DEPARTE DE TOT CE ESTE POTRIVNIC BIBLIEI

Și dacă a scăpat pe neprihănitul Lot, care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi.

2 Petru 2.7

Dacă nu ești cuprins de aceeași mâhnire ca cea a lui Lot – când vedea cum poporul din Sodoma se lăsa stăpânit de păcat – nu ești bine în duh și căderea ta poate fi iminentă, dacă nu cumva a avut sau are loc chiar acum. Duhul Sfânt a spus că Lot este neprihănit; dar de tine, ce oare va spune El ? Problema este destul de serioasă ca să folosesc cuvinte plăcute, dar mincinoase. Porunca este de a sta departe de tot ce este păcat (Matei 26.41).

Unii creștini au încuviințat purtarea necuviincioasă a celor păcătoși. Ori, cine încuviințează acest fel de purtare păcătuiește la rândul său. Fără îndoială, ceea ce Lot simțea era mânia Duhului lui Dumnezeu față de faptele rele ale oamenilor din cetatea sa. Așadar, cei ce îngăduie orice fel de greșeală sunt ispitiți de duhurile rele, care au misiunea de a răspândi lucrarea diavolului în lume.

Petru spune că, așa cum se întâmpla în poporul lui Dumnezeu, și printre noi există învățători mincinoși. Aceștia nu se leapădă de tot de Domnul, ci își găsesc scuze pentru a-și justifica greșelile sau încetează de a mai condamna ceea ce Cuvântul interzice. Ori, scopurile nu scuză niciodată mijloacele. Porunca este ca să fim sfinți, căci Domnul este sfânt (1 Petru 1.16). Nu trăi cu un picior în Împărăția lui Dumnezeu și cu altul în cea a răului.

Chiar de nu este cu intenție, prorocii mincinoși se leapădă de Stăpânul care i-a răscumpărat din întuneric. Aceștia se alătură celor ce nu au ieșit niciodată de sub stăpânirea răului și, ca și cum ar fi nevinovați, susțin că nu există nimic rău în aceste practici necurate. Astfel, când se așteaptă cel mai puțin, un necaz năprasnic va cădea peste ei. De ce să fii de acord cu ceea ce Domnul condamnă? Cel Preaînalt ne-a avertizat că nu i-a cruțat pe îngerii ce au păcătuit și nu va ierta pe nimeni ce cade în păcat (2 Petru 2.4).

Cei ce încuviințează destrăbălările fac aceeași greșeală ca cei ce le fac. Din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău (2 Petru 2.2). Această încuviințare nu este nimic altceva decât un câștig necinstit prin credință. Acești fel de oameni folosesc cuvinte înșelătoare pentru a ispiti, dar osânda îi paște de multă vreme și pierzarea lor nu dormitează (2 Petru 2.3). Astăzi este ziua de a-ți analiza faptele și de a te întoarce din drumul greșit cu căință adevărată.

Așa cum l-a scăpat pe neprihănitul Lot (2 Petru 2.7), Domnul îi va scăpa și pe neprihăniții zilelor noastre. Însă, Cel Atotputernic va arunca în iad și va osândi pe toți cei ce încuviințează sau se prefac că nu văd faptele celor rătăciți. Cel Preaînalt nu a cruțat lumea veche, dar a scăpat pe Noe, propovăduitor al neprihănirii (2 Petru 2.5). Ceea ce s-a petrecut cu Sodoma (2 Petru 2.6) este un semn despre ceea ce se va întâmpla cu cel ce nesocotește răbdarea Sa. Fie ca Domnul să-ți dea înțelegere pentru a te căi ! Astfel, vei putea ajunge în Împărăția ce ne este pregătită (Matei 25.34).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvinteze!