Mesajul zilei

18/06/2020 - NU TE ÎNȘELA!

După cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar.

Romani 3.10

Știindu-se că Biblia spune că nu este niciun om neprihănit, există mereu cineva care încearcă să se excludă din această afirmație. Dacă un om ne observă vreun cusur, vom găsi imediat o scuză. Ori, Domnul este atotștiutor, iar cel mai bine este să nu-L contrazicem, asumându-ne faptul că nu suntem neprihăniți. De aceea, avem nevoie de harul sfânt pentru a ne îndrepta judecata și, astfel, să preacticăm neprihănirea, ce este o îndatorire a tuturor.

Nu există om care să înțeleagă de unul singur calea binelui. Este nevoie să cerem Celui Atotștiutor să ne dea înțelepciune pentru a-L căuta. Isus ne-a asigurat că cine caută găsește (Matei 7.7,8), dar delăsarea duhovnicească nu ne lasă să facem o asemenea cerere și ne împiedică să găsim Adevărul. De nu ne schimbăm, nu ne vom putea realiza și, în consecință, vom trăi sub nivelul ce ne-a fost stabilit, acela al viații din belșug (Ioan 10.10).

Păcatul comis de Adam în Rai a făcut ca toți oamenii să ajungă niște netrebnici (Romani 3.12). Nimeni nu reușește să facă binele fără ajutorul sfânt. Trebuie să fii cu mare grijă și să fii mereu atent, căci chiar dacă ești în slujba Domnului, într-o bună zi, fără să-ți dai seama, vei putea fi folosit pentru a da un sfat rău, minți, înșela sau face vreo altă faptă rușinoasă și cauza suferință cuiva.

Gâtlejul omului nemântuit sau care a pierdut teama de Domnul este un mormânt deschis (Romani 3.13). Este de ajuns să simtă că cineva îi poate zădărnici planurile, ca să-și deschidă gura și să dea afară tot ceea ce vrăjmașul i-a pus în inimă. Șarpele a pus venin în gura acestui om ce vorbește numai cu răutate, fără a se preocupa de stricăciunea cauzată aproapelui, cât și sieși. Din cauza tuturor acestor fapte, la Judecată nu va avea nicio scăpare.

Se recunoaște omul netrebnic după modul în care vorbește, căci mereu blestemă pe cineva, sau vorbele îi sunt pline de amărăciune. Nu este conștient de răul făcut prin faptele sale, fiindcă este interesat numai de propria bunăstare și de cea a familiei și prietenilor. Reacționează repede și știe ce vrea și cum să distrugă vieți. De aceea, nu este bine să te afli în calea unui asemenea om, ce se consideră bun și în Dumnezeu, căci este una dintre asupririle diavolești de care este cel mai greu de scăpat.

Dacă analizezi faptele acestui om, vei vedea că nu realizează niciodată lucruri bune; dimpotrivă, lasă în urmă numai distrugere și necaz. Nu știe calea păcii și fericirii, ci, mai rău de atât, suferă din cauza nerespectării Cuvântului. Așadar, este foarte important de a nu uita din rugăciunile noastre pe cei ce se poartă astfel, cât și de a lupta duhovnicește pentru ei cu scopul de a-i scăpa din focul cel veșnic.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!