Mesajul zilei

19/06/2020 - FI ATENT LA CALEA PE CARE O URMEZI!

Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rătăcirea lui Balaam din dorinţa de câştig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core!

Iuda 11

Nu este nimic mai trist pentru un om decât să se abată de la Calea lui Dumnezeu. Auzind Evanghelia, primește cel mai de preț dar – mântuirea. Astfel, nu va rătăci veșnic, ci va ajunge în Ceruri. Vrăjmașul, însă, nu se dă bătut și, cu toată șiretenia, vine mereu să ne ispitească (2 Corinteni 2.11). Dureros este că mulți părăsesc Calea cea bună pentru a apuca drumul suferinței.

Deși hotărârea lui Cain a fost una dintre cele mai proaste, sunt oameni care fac aceeași alegere. Aceștia își pierd pacea încă de la început, pentru ca apoi să fie stăpâniți de duhurile necurate și, la sfârșit, să fie aruncați pe vecie în iazul cu foc și cu pucioasă (Apocalipsa 21.8). Astfel, vor fi chinuiți zi și noapte, neavând nicio clipă de răgaz; cel mai rău este că nu va mai exista o a doua șansă pentru ei: cine este aruncat în prăpastia fără fund nu va mai putea fi oprit din cădere.

Viitorul lui Cain ar fi putut fi unul frumos dacă și-ar fi dat silința să pregătească cum se cuvine jertfa de mâncare adusă Domnului; însă, văzând că darul său a fost refuzat, a hotărât să-și omoare propriul frate. Astfel, a reacționat din invidie aflând că darul lui Abel a fost primit (Geneza 4). Caută sfatul Domnului cu privire la ceea ce trebuie să-I dăruiești, cât și la toate lucrurile despre viață. Când îl vei primi, poartă-te după cum ți-a fost revelat.

Prorocul Balaam a fost și el stăpânit de dorința de câștig. El s-a desemnat om în Dumnezeu, deși era mânat de pofta de înavuțire. Cu toate că fusese interzis de Domnul de a blestema pe Israel, acesta s-a vândut pentru a-i face pe moabiți să ispitească pe fiii lui Iacob (Numeri 22). Ceea ce i s-a întâmplat trebuie să slujească drept pildă pentru ca nimeni să nu pună piedici poporului sfânt. Vai de cei ce vor face să păcătuiască pe unul din acei micuți ce cred în Isus, căci vor avea de plătit un preț mare (Matei 18.6).

Răscoala lui Core a fost însemnată, reușind să adune mulți răsculați, ce au plătit cu viața faptul de a se fi ridicat împotriva lucrării Domnului. Niciodată să nu vorbești de rău despre lucrarea lui Dumnezeu, sau să te aduni cu cine o critică. Domnul este gelos dacă te închini înaintea unui alt dumnezeu (Exod 34.14); de aceea, nu te lăsa înșelat de duhul amăgirii, căci grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu! (Evrei 10.31). Cu siguranță, El nu va da îndărăt din a pedepsi pe cel ce Îi zădărnicește planul.

Trebuie să urmăm numai Calea lui Dumnezeu, care este Adevărul și viața. Căci, de ce oare am mai avea nevoie? Cineva ar putea spune: ”de nimic”; dar nu a fost acesta sfatul lui Isus. El a spus că omul trăiește cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu (Matei 4.4). Astfel, când înțelegi ceea ce Domnul îți arată, asta trebuie să-ți fie calea de urmat în viață și, odată ce îți vei asuma Cuvântul Său, răul nu te va mai putea atinge.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!