Mesajul zilei

20/06/2020 - SINGURUL CARE ESTE DEMN

Şi unul din bătrâni mi-a zis: „Nu plânge: Iată că Leul din seminţia lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei.

Apocalipsa 5:5

Domnul Isus, numit Leul din seminția lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea vieții și să ne înscrie acolo numele. Hristos a făcut din noi împărăție și preoți pentru Dumnezeu (Apocalipsa 1.6) și, grație acestei lucrări, nu mai este plânset și nici lucru imposibil. Isus a învins pe diavol, luând din mâinile sale cheile morții și ale Locuinței morților (Apocalipsa 1.18), iar acum El ne dă aceste chei pentru a face lucrarea Sa în zilele noastre.

Creștinii trebuie să înceteze de a pune la îndoială Scripturile și de a se încrede în ceea ce spune omul. Căci, ceea ce se află scris în Cartea Sfântă este ceea ce contează, fiindcă tot ceea ce a ieșit de pe buzele Învățătorului trebuie să se întâmple. Ceea ce Domnul îți vorbește inimii prin citirea, cugetarea sfântă și propovăduirea Cuvântului este ceea ce El vrea ca să faci. A înceta de a îndeplini ceea ce Domnul îți poruncește înseamnă să pierzi marele privilegiu de a fi folosit de El.

Domnul este demn de a chema pe toți păcătoșii, căci le-a luat păcatele asupra Sa. Cei ce Îi nesocotesc chemarea pierd mult. Mai mult de atât, cei ce vor înceta de a crede în ceea ce Tatăl le cere să facă nu vor primi răsplata dată prin împlinirea voinței Sale. Cine crede și va fi folosit în credință va vedea că este foarte ușor de a îndeplini poruncile sfinte. Până la urmă, nu are cum să nu se împlinească ceea ce Domnul spune (Numeri 23.19).

Trebuie să încetezi de a te îndoi! Când Dumnezeu îți spune ceva, El îți dezvăluie scopul în viață. Dacă El este auzit, puterea sfântă va veni în sprijinul celui ce a fost chemat pentru realizarea lucrării. În același moment în care Domnul vorbește, vrăjmașul își începe lucrarea pentru a face pe om să nu se încreadă în ceea ce i s-a spus. Cine nu-și pune mâna la lucru dovedește că minciuna diavolului este mai importantă pentru el.

Să fii sigur că Ilie a simțit aceleași ispite cu care suntem încercați. Și alți robi au fost ispitiți să nu facă lucrarea, căci asta le părea ceva mult prea greu. Nu știm numărul exact de oameni ce au primit o misiune și s-au îndoit; însă, cei ce au îndeplinit ceea ce le-a fost poruncit au avut succes. Taina este de a nu se îndoi, de a nu-i fi frică de nereușită, ci de a merge înainte până la capăt.

Isus nu a biruit numai pentru a deschide cartea și cele șapte peceți ale ei, ci și pentru ca tu să nu pierzi nicio bătălie. El ne-a făcut împărați pentru Dumnezeul Său; de aceea, suntem stăpâni peste tot ceea ce ține de viața noastră. Nu ai de ce să nu fii biruitor în toate lucrurile. Lucrând în Numele Domnului, pentru ceea ce El ți-a spus prin Cuvânt, ai ajutorul Sfântului Duh. Așadar, fii de neclintit în credință și vei vedea slava lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Fie numele Domnului lăudat!