Mesajul zilei

21/06/2020 - MUSTRAREA PREOȚILOR

Dacă nu veţi asculta, dacă nu vă veţi pune inima ca să daţi slavă Numelui Meu, zice Domnul oştirilor, voi arunca în voi blestemul şi voi blestema binecuvântările voastre; da, le-am şi blestemat, pentru că n-aveţi pe inimă porunca Mea.

Maleahi 2.2

Să nu-ți închipui că această mustrare nu-ți este adresată și ție. Nimeni nu este scutit, fiindcă toată lumea are obligația de a îndeplini ceea ce îi este poruncit de Domnul. Adevărul este că planul sfânt ne-a prevăzut îndatorirea de a onora Numele Său (Psalmii 29.2), iar cine o face va vedea că dragostea lui Dumnezeu a făcut ca El să ne aibă în vedere. Altfel, nu am putea beneficia de binecuvântările pregătite pentru cei ce onorează Numele Său binecuvântat.

Trebuie să auzi porunca și să-ți pui în inimă dorința de a o păzi. Nu ai cum să o lași să cadă în uitare; de aceea, ascultă bine ceea ce Dumnezeu îți cere să faci și pune-te pe lucru. Astfel, vei înțelege pașii pe care îi ai de făcut și, odată misiunea îndeplinită, vei primi din mâinile Împăratului veșnic răsplata prevăzută celui ce Îl aude și Îi împlinește poruncile.

Numele lui Isus trebuie să primească slava credinței sale – ori, de nu, vei fi blestemat. Nu este de ajuns să spui că crezi în ceea ce Domnul a vorbit. El a plănuit ca oricine este primit în família Sa să facă astfel încât Numele lui Isus să fie onorat prin folosirea credinței pe care Dumnezeu i-a dat-o. Cine nesocotește vreo poruncă, crezând că este neînsemnată, încetează de a mai trăi întru slava sfântă (Pv 19.16).

Cuvântul este necruțător, dar adevărat: Dumnezeu te va pedepsi pentru ceea ce ai încetat de a face pentru El din lașitate. Nu este de glumă! Versetul din Apoclaipsa 5.10 spune că am fost făcuți împărați și preoți pentru Dumnezeul nostru. Așadar, ca împărați, suntem stăpâni peste tot ce ține de noi, iar ca preoți, suntem responsabili de a face ceea ce Domnul ne-a cerut. Astfel în niciun caz, nu putem accepta înfrângerea, fiindcă numai prin biruință Numele Său este slăvit.

De nu păzești ceea ce ți-a fost poruncit, blestemul va fi aruncat asupră-ți, iar Domnul îți va blestema binecuvântările, ce sunt garantate și adevărate. De ce să ai o inimă atât de rea încât să nesocotești ceea ce El determină? Dumnezeu vrea ca să crezi pentru a vedea slava Sa (Ioan 11.40). Așadar, este necesar să fii atent la toate aceste lucruri, căci însuși Domnul le va face pe toate celelalte. Îndeplinește-ți mereu misiunea!

Urmează-ți îndatorirea de a onora Numele Domnului mai presus de orice, rugându-te pentru asta. Așadar, El îți va da puterea de a realiza ceea ce ți-a poruncit și, astfel, vei vedea toate binecuvântările cucerite de Isus în viața ta. Crede că Tatăl ceresc a hotărât să fie așa, pentru a fi răsplătiți în Ziua judecății de apoi.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!