Mesajul zilei

22/06/2020 - CÂND EȘTI PĂCĂTOS

Nelegiuirea celui rău zice inimii mele: „Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lui.”

Psalmi 36:1

Nesocotirea Cuvântului lui Dumnezeu vine, de cele mai multe ori, ca o ”simplă” și nevinovată ispită. Prin vicleniile sale, vrăjmașul știe cum să procedeze pentru ca ființa umană să-i cadă în mâini. De aceea, stai de veghe și rămâi de neclintit pentru a nu putea fi încolțit de ispititor (1 Petru 5.8). Domnul Isus nu ne-ar da un asemenea sfat dacă nu ar fi necesar; însă, oricât de incredibil ar putea fi, deși El ne-a învățat să nu cădem în ispită (Matei 6.13), nu am ascultat de El.

Unul dintre vicleșugurile celui rău este de a convinge pe creștin că, dintr-un anumit motiv, el este special și, de aceea, poate face ceea ce este greșit, fiindcă, în cazul său, purtarea îi este justificată (Geneza 3.1-5). Ori, când cineva este de acord cu vreo gândire contrară revelației Cuvântului, devine rob al nelegiuirii. Demonul l-a convins că nelegiuirea nu-i va fi aflată și că, chiar dacă adevărul va fi dezvăluit, oamenii îi vor da dreptate.

Contează câtuși de puțin câți vor fi cei ce îi vor aproba sau dezaproba faptele. Dacă acestea nu se află cu totul în limitele stabilite de Scripturi, sunt de origine diavolească și, din această cauză, nu trebuie să fie practicate. Dacă omul nu încetează de a se purta greșit, începe să aibă gura plină de cuvinte rele și înșelătoare. Așadar, încetând de a mai fi înțelept și renunțând la practicarea binelui, nu mai vede nicio problemă în a spune cuvinte grele și chiar obscene.

În patul său, cel nelegiuit își închipuie tot ce este rău (Tit 1.15). În cugetul său, începe să trăiască greșit, ceea ce, mai târziu, se va reflecta și în comportament. De nu există o căință adevărată și nimicirea ispitei, acel lucru rău va deveni adevărat. Este nevoie, așadar, să dai afară orice ispită, mărturisind-o Domnului și cerându-I curățarea completă. Ceea ce îți imaginezi este ceea ce vei avea; astfel încât, stai de veghe și roagă-te pentru a nu cădea în ghearele nimicitorului.

Stăpânit de păcat, omul nu mai vede nimic greșit în anumite prietenii rele sau în vizionarea de filme erotice și imorale, fiindcă se consideră superior acestor practici și, drept scuză, spune că face asta pentru a vedea până unde a ajuns umanitatea. Când Eva a intrat în vorbă cu șarpele, nu a considerat a fi nimic greșit în a privi fructul interzis și, astfel, a văzut ceea ce nu ar fi trebuit să vadă niciodată. Atenție, să stai departe de vicleșugurile lui Satana!

Odată cu trecerea timpului, cel păcătos nu se mai dezice de rău. Posedat de unul sau mai multe duhuri diavolești, trăiește în afara realității. Dovada că cineva este posedat de demon este faptul că nu mai simte nevoia de a se împăca cu Domnul (1 Timotei 4.1,2), căci, ceea ce este greșit începe să-i pară drept. Mai mult de atât, cel ce trăiește cinstit este văzut drept prost, credul și depășit, ca cineva care nu știe să se bucure de viață.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu tine!