Mesajul zilei

23/06/2020 - HOTĂRÂRI GREȘITE

Nu te mânia pe cei răi şi nu te uita cu jind la cei ce fac răul.

Psalmi 37.1

Domnul nu a avut nevoie să facă o carte pentru bani și să scrie în mod iresponsabil o poveste care să impresioneze oamenii prin sentimente puternice. Ceea ce Domnul a revelat în Scripturi are misiunea de a ne ajuta să ne izbăvim din păcat și să ne apropiem de prezența Sa sfântă și minunată. De aceea, nu considera ceea ce a fost consemnat în Biblie drept ceva de care te poți lipsi, ci un adevărat ajutor din Ceruri pentru a nu cădea în mâinile vrăjmașului.

Cel Preaînalt spune că nu trebuie să te mânii din cauza celor răi. Așadar, oricât de mare ar fi răutatea comisă de cineva, nu lăsa ca mânia să pună stăpânire pe inima ta. În schimb, vezi ceea ce Dumnezeu spune despre asta, caută rezolvarea pe care El ți-o arată și calea pe care Cuvântul Său ți-o dă (Psalmi 119.105), ca să nu cazi în ispită. Până și în modul de a îndrepta pe cineva care a păcătuit avem nevoie de ajutorul sfânt ca să nu fim nici noi ispitiți (Galateni 6.1).

Când omul se mânie, încetează de a mai auzi pe Domnul și, astfel, același ispititor ce s-a folosit de cineva pentru a face ceva greșit va încerca să-l ispitească pentru a-și îndeplini nelegiuirile. Ori, ca robi adevărați, trebuie să ascultăm de Creator în toate lucrurile și să nu luăm propriile hotărâri. Omul, oricât de bune intenții ar avea, nu are și nu va avea niciodată capacitatea de a spune Duhului lui Dumnezeu ce să facă. Dar nici nu este nevoie, căci Domnul nu greșește niciodată.

Cei ce fac păcate sunt mai ”îndrăzneți” decât cei ce nădăjduiesc în Domnul, fiindcă se lasă ispitiți de cel rău pentru realizarea planurilor lor. Așadar, să nu te uiți niciodată la ei cu jind, pentru că, chiar dacă aparent reușesc să aibă mult succes deși se află în păcat, sfârșitul le va fi tragic. Diavolul este în stare să-și nege propria fire rea și să îndeplinească ceva cuiva pentru ca și alții să cadă în greșeală.

Numai binecuvântarea Domnului îmbogățește și, cu ea, El nu lasă să fie urmată de niciun necaz (Proverbele 10.22). Ceea ce El ne dă face un mare bine sufletului nostru și nu ne duce în ispita mândriei, fiindcă omul crede că a reușit fiind mai bun decât alții. Ceea ce vine de la diavol nu permite omului să se bucure de acel lucru în pace și liniște. Tot ceea ce este de la vrăjmaș este nedemn de încredere, neplăcut și nu folosește celui ce slujește lui Dumnezeu (3 Ioan 11).

Este bine să te rogi pentru oamenii folosiți pentru a face rău, cât și pentru cei ce obțin succesul folosind nelegiuirea, căci, vor fi cât de repede omorâți și aruncați în prăpastia fără fund. Trebuie să luptăm prin credința sfântă pe care Domnul ne-a dat-o pentru a-i salva pe oameni din focul veșnic. Unul dintre motivele pentru care Domnul nu ne-a luat în Ceruri când ne-a mântuit este acela că avem multe de făcut acum pentru cei rătăciți (Filipeni 1.24-30).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Fie numele Domnului lăudat!