Mesajul zilei

24/06/2020 - CINE VA AVEA O SOARTĂ MAI BUNĂ

Căci braţele celui rău vor fi zdrobite, dar Domnul sprijină pe cei neprihăniţi.

Psalmi 37:17

Este clar că cel rău reușește mult mai multe decât cei neprihăniți, fiindcă nu are limită în orice lucru. Însă, Cuvântul ne avertizează să nu îl luăm drept exemplu, și nici să ne uităm la el cu jind (Psalmi 73; Proverbele 24.1). Ceea ce contează este ceea ce se obține cu ajutorul lui Dumnezeu, căci acest lucru nu ne va fi niciodată luat înapoi. Moștenirea celui neprihănit vine de la Domnul și, de aceea, va fi păstrată mereu (Psalmi 37.18). Fără îndoială, soarta celui neprihănit este mai bună decât cea a celui nelegiuit.

Sunt zile în care cel rău pare să obțină succes deplin în lucrarea sa nimicitoare. Din toate părțile, numai nenorociri se întâmplă. Aceste zile sunt cunoscute drept zilele răului. Însă, deși asta afectează pe orice om, cei neprihăniți sunt cruțați. La judecata lui Dumnezeu, vom primi răspunsurile la necazurile ce ni s-au întâmplat. Înțelege, însă, că blestemul fără cauză nu se ține (Proverbele 26.2). Veghează și roagă-te pentru ca vrăjamșul să nu găsească la tine vreo deschizătură.

În anumite perioade, apar atâtea probleme încât omul nu reușește să le rezolve. Cu toate acestea, pentru cine este cu adevărat rob al Celui Preaînalt va avea pâine din belșug. Cei neprihăniți au pe Domnul cu ei și, când se roagă, primesc de îndată înțelepciunea care îi ajută să iasă din criza ce se abate peste cei rătăciți. Vei veda cum celui nelegiuit, înainte să apară, strălucirea îi va păli și va rămâne precum miriștile uscate, iar seminția i se va stinge (Psalmi 37.20).

Nu este nimic greșit ca cineva să aibă drept model credința pe care altcineva o are, dar, când va avea succes, trebuie să aducă slavă lui Dumnezeu. Unul dintre semnele că un om este în păcat este că, învățând cu cel neprihănit ce să facă și având succes, nu împarte cu acesta câte puțin din ce a câștigat sau nu a pierdut. Cel rău ia cu împrumut de la cel neprihănit, dar nu îi dă înapoi (Psalmi 37.21).

Nu contează ceea ce este obținut prin înșelăciune, oricât de mult ar fi, căci ceea ce trebuie aflat este țara făgăduințelor lui Dumnezeu. Numai cei ce iubesc pe Domnul – Îi primesc poruncile și le păzesc (Ioan 14.21) – sunt binecuvântați pentru a stăpâni Țara Făgăduită. Cei ce hotărăsc să trăiască în păcat, lăsându-se înșelați de minciunile diavolului, se află sub blestem sfânt și, de aceea, vor fi cât de repede nimiciți de El (Psalmi 37.22).

În bătălia duhovnicească, brațele celui nelegiuit – care l-au ajutat în nelegiuire – vor fi zdrobite, de îndată ce nu există temelie care să nu fie de la Dumnezeu. Dimpotrivă, cei neprihăniți nu vor pierde bătălia, căci Cel Atotputernic îi va sprijini. Acestora nu trebuie să le fie frică, fiindcă Tatăl este cu ei. Mai mult de atât, nu trebuie să dea înapoi, căci ajutorul lor vine de la Domnul, Dumnezeul lor. Cel Preaînalt îi va ajuta, întări și sprijini prin puterea Sa minunată (Psalmi 37.40).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!