Mesajul zilei

26/06/2020 - OMUL BUN NU ESTE DOBORÂT

Domnul întăreşte paşii omului când Îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.

Psalmi 37.23,24

Omul bun este cel ce dă ascultare Domnului, căci este izbăvit de poftele proprii, nu se lasă înțelat de ispite și respectă pe Cel Preaînalt în toate cele. Pentru acesta, există făgăduințe pe care Tatălui îi face plăcere să le împlinească. Hotărârile pe care le ia vor fi mereu în baza celor învățate în Cuvânt. De aceea, Dumnezeu Se va bucura să-i întărească pașii și Îi va plăcea mult de căile sale.

Dacă fiul ce mulțumește pe Dumnezeu va cădea în păcat, nu va fi niciodată doborât, căci Cel Preaînalt îl va sprijini. Niciun mântuit nu ar trebui să păcătuiască, dar, din nefericire, sunt oameni ce nu stau de veghe, și nici nu se roagă; atunci, când apare ispita, nu-i vede lațul și cade în el. Diavolul este iscusit în a-i ispiti pe cei mântuiți și, aproape mereu, crează o situație astfel încât omul să creadă că, în cazul său, acel lucru nu este păcat.

Dacă fiul Celui Atotputernic se îmbolnăvește, nu trebuie să se conformeze situației aparente. Tot trupul îi poate fi slăbit, sfârșit și plin de durere; totul pare să índice că nu va fi vindecat, dar asta este o minciună. Dumnezeul nostru, care este credincios în a-Și îndeplini toate făgăduințele, ne asigură că toate bolile au fost luate asupra lui Isus și, prin rănile Sale, am fost lecuiți (Isaia 53.5). Așadar, dacă ai nevoie de vindecare, cere răului să iasă acum din trup.

Una dintre cauzele ce fac pe om să sufere este lipsa veniturilor. Din această cauză, unii oameni sunt în depresie sau trăiesc foarte stresați, iar alții nu se roagă și nici nu se îngrijesc. Însă, Domnul Dumnezeu a promis că, de vom da ascultare glasului Său, vom fi binecuvântați financiar într-atât încât vom da cu împrumut multora, dar nu vom avea de lua cu împrumut (Deuteronom 28.1-12). Ce-ar fi să te rogi Lui chiar acum?

Contează câtuși de puțin în ce laț ai căzut și, drept consecință, că ai rămas prins în mâinile vrăjmașului. Isus a spus că a fost uns de Duhul Domnului pentru a da drumul celor asupriți (Luca 4.19); așadar, El este cu tine, cu toată puterea Sa, gata de a te slobozi. Nu ai de ce să te temi, și nici să primești altceva decât ceea ce Dumnezeu îți făgăduiește. Fii de neclintit și eliberează-te din lațul vânătorului. Ungerea ce se află asupra lui Isus este în Sfântul Său Nume.

Cel Preaînalt vrea să știi că El te ridică acum. Astfel, de vei rămâne de neclintit în binecuvântările Domnului și, în Numele lui Isus, vei cere ca răul să iasă din viața ta, rugăciunea îți va fi împlinită. Așadar, nu mai amâna. În acest moment, du-te cu hotărâre și cu toată credința înaintea lui Dumnezeu pentru a-ți rezolva problemele (Evrei 10.22). Creatorul tuturor lucrurilor este gata de a-ți întări determinarea. Astfel încât, roagă-te acum!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!