Mesajul zilei

28/06/2020 - HOTĂRÂRI ÎNȚELEPTE

Doamne, toate dorinţele mele sunt înaintea Ta şi suspinele mele nu-Ţi sunt ascunse.

Psalmi 38:9

Nu este nimic mai bun decât să-ți deschizi inima Celui ce știe toate lucrurile. Cea mai mare greșeală este de a încerca să ascunzi ceva Domnului, căci, fiind Atotștiutor, El știe dacă ești sincer sau nu. Cine încearcă să ascundă ceva lui Dumnezeu este posedat de duhul amăgirii. Diavolul știe cine este cu el : cei ce ascultă de ispitele sale nesocotite și mincinoase. Astfel, el poate face orice dorește cu acest fel de om.

Psalmistul se afla sub atacul răului. Păcatul lui atârna greu asupra vieții sale și, de aceea, puterile i se sfârșeau. Trupul îi era plin de răni purulente și nu mai avea însuflețire în duh (Psalmi 38.5,6). Atunci, și-a pus înaintea Celui Preaînalt toată dorința, făcând ceea ce era necesar pentru a se izbăvi de acea suferință. În același fel, nu ține nimic în inima ta. Simțind motivul pentru care te depărtezi de Dumnezeu, cere-I iertare.

Inima lui David bătea cu putere, semn că nu era bine duhovnicește. Dacă ar fi trăit în veacul nostru, s-ar fi dus la medic și, cu niște pastile, bătăile inimii i-ar fi revenit la normal. Dar cum rămâne cu cauza unei asemenea suferințe? Ei bine, medicamentul nu l-ar fi curățit și de păcat, și, din această cauză, cel rău l-ar fi avut în mână. Cel mai bine este să ceri iertarea sfântă, căci, astfel, nu vei cădea niciodată în ispită. Fă din Domnul Ajutorul tău permanent.

Nimeni nu trebuie să sufere din cauza păcatelor. În acele vremuri, nu exista iertare pentru oameni; ceea ce se putea face cel mult era de a fi apărați. Însă, de când Isus a fost străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre, iar pedeapsa ce ne dă pacea a căzut peste El (Isaia 53.5), nu mai este nevoie să purtăm o asemenea povară. Este de ajuns să mărturisești ceea ce ai făcut greșit, pentru ca să fii cu totul iertat.

Omul ce își mărturisește păcatul dobândește îndurarea sfântă. Astfel, lumina ochilor se întoarce, puterile se refac și totul revine la normal. Cu iertarea, cauza ce întârzie vindecarea este îndepărtată. Greșeala ta poate să fi fost mare, dar îndurarea lui Dumnezeu te va ajuta să te ridici din nou și să te bucuri de prezența sfântă. Așadar,chiar dacă îți va întinde tot felul de curse, vrăjmașul nu te va mai putea înșela.

Cine îți va dovedi păcatul este Duhul Sfânt (Ioan 16.8), și, dacă El o face, este pentru că Cel Preaînalt vrea să te ierte. Nu ai de ce să te lași înșelat de minciunile diavolului, și nici să cugeți la cuvintele sale. Taina este de a te întări prin ceea ce este scris, fiindcă în spusele Domnului se află puterea necesară de a te izbăvi. Purtându-te așa, sufletul se va afla din nou în comuniune, iar diavolul nu va mai avea putere să te atingă. Cu Isus, viața este mai frumoasă și înviorată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!