Mesajul zilei

29/06/2020 - PRIMIT DREPT SLUJITOR

După câtăva vreme, s-a întâmplat că paharnicul şi pitarul împăratului Egiptului au supărat pe stăpânul lor, împăratul Egiptului.

Geneza 40.1

Iosif a fost mișelește acuzat de siluire și, din această cauză, a fost pus în închisoare. Deși era nevinovat, nu s-a împotrivit, și nici nu s-a lăsat stăpânit de setea de răzbunare; a continuat să fie de neclintit în smerenie față de Dumnezeu. Acest bărbat a știut să sufere cu demnitate, dovedind că este pregătit pentru a sluji Domnului. Astfel, a continuat să se afle sub ocrotirea Celui Atotputernic.

În închisoare, mâna sfântă a stat asupra lui – dovada că Dumnezeu nu îl va părăsi și că, oricât de incredibil ar părea, din pregătirea sa făceau parte și acei ani de carceră. Oriunde vei fi trimis, Cel ce este credincios și adevărat nu te va părăsi niciodată (Iosua 1.5). Inițierea ta poate include locuri și evenimente pe care nici nu ți le-ai putut imagina vreodată, sau pe care nici nu le-ai ales. Cu toate acestea, de respecți voia sfântă și, în același timp, crezi în dragostea Sa, El îți va transmite lecția.

Doi slujitori ai împăratului Egiptului au supărat pe stăpânul lor și, din această cauză, au fost duși în aceeași închisoare unde se afla și Iosif. Văzându-i, Iosif nici nu și-a închipuit că unul dintre ei se află acolo pentru a-l ajuta să iasă din carceră. Asta se întâmplă mereu, căci Dumnezeu are mijloacele Sale de a acționa și va folosi mereu ceva peste puterile noastre pentru a-Și îndeplini planurile. Nouă ne revine să credem cu tărie în dragostea Sa. În orice situație te-ai afla, nu-ți pierde nădejdea și credința.

După ce paharnicul și pitarul au ieșit din temniță, fiecare și-a urmat destinul, după tălmăcirea lui Iosif, iar timpul a început să treacă și paharnicul părea să fie nerecunoscător (Geneza 40.23). Asta ne este învațătură că nu putem niciodată să ne îngrijorăm dacă ceea ce ne-a fost făgăduit nu ne-a fost împlinit. Cel Preaînalt știa că Iosif mai avea nevoie de câteva lecții pentru a ieși pregătit ca să realizeze misiunea ce i-a fost destinată de Domnul. Cum el nu s-a dat bătut, a sosit și ziua în care prorocirea s-a îndeplinit.

Chiar dacă totul pare să índice că Dumnezeu nu-Și aduce aminte de tine, sau că a ta cauză este pierdută, nu te neliniști, ci continuă să slujești Domnului. El știe motivul de a fi permis ca să fii pus unde te afli acum. În Ceruri, se va arăta cauza situațiilor deloc plăcute prin care a trebuit să trecem. Adevărul este că Dumnezeu vrea să fii credincios în puține lucruri, ca El să te pună peste multe lucruri (Matei 25.21). Așadar, trebuie să treci testul cu demnitate.

Domnul avea în vedere o vreme în care numai cineva care ar fi învățat lecțiile Sale ar fi putut da lui Faraon un anumit sfat. Astfel, mii de vieți ar fi fost cruțate, inclusiv cele ale apropiaților lui Iosif, acest bărbat din a cărui seminție Isus ar descinde în plan uman. Într-o bună zi, Cel Preaînalt îți va arăta motivele pentru tot ceea ce ți s-a întâmplat. Acum, important este să fii ales drept slujitor (2 Timotei 2 .15)!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie lăudat!