Mesajul zilei

30/06/2020 - RESPONSABILITATEA MERGE PÂNĂ LA CAPĂT

Moise a cercetat toate lucrările şi iată, le făcuseră cum poruncise Domnul, aşa le făcuseră. Şi Moise i-a binecuvântat.

Exod 39.43

Lucrarea lui Dumnezeu este făcută din multe meșteșuguri, care sunt importante și ne sunt date potrivit planului sfânt, așa cum putem observa la ridicarea cortului sfânt. Mai întâi, Domnul a vorbit lui Moise despre construcția sa, în ce fel să fie ridicat, explicând elementele decorative și alte aspecte. Una dintre cele mai mari misiuni a Lucrării de evanghelizare este de a face din cei rătăciți ”corturi” de închinăciune, și care trebuie să fie realizată după voia Sa.

Cel Preaînalt a poruncit ca Moise să tocmească pe Bețaleel și Oholiab, meșteșugari cărora El le va da pricepere și știință pentru tot felul de lucrări ca să ridice cortul după cum li se va cere (Exod 31.1-6). Moise a trebuit să fie atent la toate și, probabil, a scris tot ceea ce i s-a arătat pentru a-i îndruma mai târziu pe meșteri. Poporul, la rândul său, a contribuit pentru ca totul să fie realizat potrivit dorinței Domnului. Fără îndoială, a fost multă bucurie în ziua în care lucrarea a fost terminată.

Meșterii au dus locașul cortului omului lui Dumnezeu, care nu s-a mărginit de a-l primi pentru a considera lucrarea terminată, ci a cercetat totul cu atenție pentru ca la sfârșit să-i binecuvânteze pe constructori (Exod 39.32-43). Asta ne face să înțelegem că, într-o bună zi, vom ajunge înaintea Domnului Isus, care ne-a poruncit să mergem în toată lumea pentru a face ucenici din toate neamurile (Matei 28.19; Marcu 16.15), și, astfel, vom avea de dat seama pentru tot ceea ce am reușit să împlinim cu puterea Sa. Vai de cel ce nu se străduie să lucreze după porunca sfântă !

Ce fel de om am făcut convertindu-l ? Ce exemplu am arătat celor pe care Domnul ni-i dă pentru a deveni poporul Său ? Ce va zice El când va judeca pe fiii noștri duhovnicești? Vom auzi de pe buzele Sale : Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău (Matei 25.21)? Sau El ne va considera robi răi și necredincioși, spunându-ne :  Iar pe robul acela netrebnic, aruncaţi-l în întunericul de afară: acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor’ (Matei 25.30)?

Odată, Isus a spus lui Petru că oile de care ar trebui să aibă grijă erau ale Sale (Ioan 21.15-17). Ori, nu putem fi neatenți față de cei pe care El îi pune în apostolia noastră pentru a fi hrăniți. Omul lui Dumnezeu nu se poate amesteca cu lucrurile acestei vieți, căci trebuie să fie pe placul Celui ce i-a chemat pentru lucrarea Sa. Asta nu se referă numai la pastori, ci la toți cei mântuiți, căci avem marea misiune de a-i îngriji pe frații noștri în Hristos.

Ce scenă frumoasă trebuie să fi fost aceea în care Moise primește cortul gata și, apoi, îi binecuvântează pe meșteri! Frumos avea să fie și momentul în care Isus i-a dat cununa neprihănirii (2 Timotei 4.8). Astfel, vei fi binecuvântat întru toată veșnicia. Luptă, străduie-te și nu înceta de a căuta pe Domnul pentru ca El să te poată încununa cu răsplata Sa. Faptul de a fi fost chemat ca să-I fii mărturie dovedește dragostea pe care El o are pentru viața ta. Așadar, mulțumește-I la rândul tău, făcând ceea ce El îți poruncește.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!