Mesajul zilei

02/07/2020 - PREȚUL ADULTERULUI DUHOVNICESC

Dumnezeul meu îi va lepăda, pentru că nu L-au ascultat, de aceea vor rătăci printre neamuri.

Osea 9:17

Vreme de 60 de ani, Osea a proorocit împotriva împărăției Nordului, ce era compusă din 12 noroade și numită Israel, sau Samaria, drept capitală, sau Efraim, după seminția principală. Poporul se afla în culmea prosperității, ce fusese atinsă în timpul lui Ieroboam II ; însă, a primit o pedeapsă necruțătoare făcută de prooroc potrivit poruncii Domnului. Din cauză că nu a ascultat de glasul lui Dumnezeu, acest popor a avut parte de o soartă nefericită. Așadar, pe vremea împăratului Osea, proorocirea s-a împlinit, iar cele zece seminții au fost duse în robie în Asiria.

Mesajul acestui creștin al lui Dumnezeu este pentru orice om care, din cauza vreunui succes, s-a îndepărtat de Domnul, nesocotindu-I Cuvântul. Properitatea, reușita în orice domeniu este o capcană fără respectarea Celui Preaînalt. Fără harul sfânt, inima omului nu este în stare să reziste ispitei. Numai cei ce slujesc lui Dumnezeu cu adevărat îndeplinesc condițiile de a se opune ispitei și de a nu cădea în păcat. Pentru asta, Isus ne-a învățat să ne întărim mereu prin Cuvânt.

Osea a spus poporului lui Israel să nu se bucure de avuție, căci asta nu e un semn că este bine duhovnicește. Acest lucru trebuie să fie o lecție pentru toți cei ce reușesc să se realizeze în viață! De fapt, ceea ce dovedește că suntem bine înaintea lui Dumnezeu este teama noastră față de Cuvânt. Când încetăm de a citi Biblia, de a vedea viața după spusele Domnului, luăm calea adulterului duhovnicesc și a robiei corespunzătoare.

Chiar dacă bogățiile ți se măresc, nu-ți lăsa inima stăpânită de ele. Dacă ai obținut succes, întărește-te și mai mult în Domnul, căci, după o victorie, poate veni o înfrângere. Nu ieși din cerințele Cuvântului. Să fugi de lăcomie, să păzești toate poruncile și să fii de neclintit față de ceea ce Domnul spune în Scripturi. A încuviința slăvirea omului, a te purta potrivit îndemnului inimii sau a te considera mai bun decât ceilalți înseamnă să te faci de rușine. Cui îi place să se facă de rușine se va depărta de harul sfânt.

Din cauza păcatului, poporul nu va mai sluji Celui Atotputernic. Slava ce ar trebui adusă lui Dumnezeu nu va mai fi primită, iar însuflețirea de care poporul ar putea fi pătruns este de la el și prin el; mai mult de atât, nu ar mai putea intra în Casa Domnului, iar cine va mânca din pâinea lui se va face necurat (Osea 9.4). Chiar dacă și-a dat silința zeci de ani pentru ca Efraim să se întoarcă la Dumnezeu, Osea nu a avut succes. Așadar, după cum a proorocit, zilele pedepsei au sosit – zilele răsplătirii nebuniei sale (Osea 9.7). De ce oare nu s-a trezit?

Nu este de înțeles motivul pentru care mulți oameni se depărtează de Dumnezeu. De ce oare se lasă oamenii amăgiți de ispite, deși știu că Cuvântul spune că prețul păcatului este moartea (Romani 6.23)? Dacă ai fost influențat de vreo ispită, renunță la ea chiar acum și du-te înaintea lui Dumnezeu ca să-ți mărturisești păcatele. Este mai bine să pierzi totul decât mântuirea. Aleargă, fugi înainte ca ”asirienii” să te poată lua în robie.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!