Mesajul zilei

03/07/2020 - BUCURAȚI-VĂ ȘI VESELIȚI-VĂ

Dimpotrivă, bucurați-vă întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă veseliți și la arătarea slavei Lui.

1 Petru 4.13

Cine este în Hristos rabdă orice încercare, căci știe că a fi mereu bucuros este o poruncă a Domnului. Acesta se bucură de vremuri bune, laudă pe Dumnezeu și, chiar când necazurile îl încearcă, nu se lasă doborât de ceea ce i-ar putea cauza vreo suferință sau supărare. Fericirea robului Celui Preaînalt nu depinde de vremurile în care trăiește. Orice suferință din dragoste pentru Creatorul său îi va fi răsplătită întru veșnicie.

Creștinului ce îi este frică de prigoniri nu este întărit în credință, căci cine cunoaște planul sfânt știe că poate fi ales pentru a trece prin situații aparent neplăcute. Când asta se întâmplă, adevăratul rob al Domnului nu se lasă înșelat de minciunile vrăjmașului. De fapt, creștinii în Dumnezeu sunt gata de a suferi din dragoste pentru Isus, căci vor să primească răsplata ce li se va da pentru faptul de a fi pătimit din iubire față de Fiul lui Dumnezeu (Matei 5.10-12).

Cine nu are aceeași purtare precum Petru și Ioan care, fiind biciuiți din cauza Cuvântului, s-au bucurat pentru faptul de a fi pătimit din credință în Numele Domnului (Faptele Apostolilor 5.40,41), dovedește că nu este gata pentru a sluji Tatălui. De aceea, ascultă-ți inima și vezi care ți-ar fi purtarea dacă ar fi să treci printr-o suferință din credința în Hristos. Dacă începi să tremuri de frică din cauza adevărului, atunci este un semn că nu ești bine.

Porunca este de a te bucura pentru faptul de a lua parte la patimile Domnului. Așadar, nu fugi de nimic ce îți cauzează suferință din cauza adevărului. Dacă ești discriminat sau jignit și, mințind, spun vreun rău împotrivă-ți, bucură-te și veselește-te, căci răsplata îți va fi mare. Astfel, în Ziua judecății, când dreptul Judecător îți va da răsplata, vei vedea că a meritat toată osteneala de a fi trecut prin orice suferință. Cine se bucură acum o va face și întru veșnicie.

Ziua în care slava lui Dumnezeu se va arăta este aproape. Să știi că cei care au fost lași acum și, pentru a nu suferi din dragoste pentru Evanghelie, au trădat, mințit sau s-au purtat prostește, vor avea de dat socoteală fiindcă s-au lepădat de Domnul și planul Său. Dimpotrivă, cei care au fost credincioși și au pătimit din cauza lucrării sfinte se vor bucura și veseli. Pentru aceștia, fericirea nu depinde de ceea ce au de înfruntat aici, fiindcă ceea ce îi preocupă este de a se afla alături de Tatăl.

Care-ți este atitudinea înaintea încercărilor? Ce crezi când ești jignit sau disprețuit fiindcă faci parte din poporul sfânt? Cei ce cunosc pe Domnul știu că ar fi rău dacă ar fi pe placul celor rătăciți. Cum nu ne luăm după firea lumii (Ioan 15.19), acesteia nu-i place de noi. Fiind în Dumnezeu, este ceva normal ca păcătoșii să ne ocolească sau să ne prigonească, căci cine îi stăpânește nu vrea să-i piardă; însă, cu înțelepciune și dragoste de Dumnezeu, îi vom izbăvi.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!