Mesajul zilei

04/07/2020 - ÎNGRIJIȚI-VĂ SLUJIREA!

Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire, pentru ca slujba noastră să nu fie defăimată.

2 Corinteni 6.3

Cuvântul lui Dumnezeu ne previne că vor veni vremuri grele (2 Timotei 3.1). Știind că unele lucruri rele au loc în mijlocul poporului lui Dumnezeu, unde nu ar trebui să se întâmple niciodată, putem crede în faptul că prorocirea se împlinește. Diavolul a reușit să convingă pe mulți că nu toate interdicțiile sunt valabile pentru ei și, astfel, sunt fii ai lui Dumnezeu care se duc la judecată cu alți frați, ceea ce Pavel considera a fi un cusur foarte mare (1 Corinteni 6.6,7).

Toate acestea se întâmplă din egoism, mândrie, blasfemie, neascultarea părinților, nemulțumire, lipsă de respect și alte purtări greșite ce îi fac pe oameni să se supună duhului greșelii. Din moment ce era prevăzut ca asta să se întâmple, cei ce sunt în Dumnezeu trebuie să rămână hotărâți și de neclintiți în credință. Nu putem să ne pierdem răbdarea, și nici să plătim cu aceeași monedă. Domnul este mai mare decât orice pagubă pe care cel neprihănit o poate suferi. Oricare ar fi situația, nu te depărta de Cuvântul Domnului.

Un val cheamă un alt val (Psalmi 42.7), și, astfel, ne putem aștepta ca unii oameni să nu aibă grijă de propria viață, fiind gata de a se da duhului nelegiuirii. Aceștia nu mai au stăpânire de sine și se lasă mânați de orice lucru ce îi ajută să-și atingă obiectivele. În această alergătură nebună, cine propovăduia înainte binele devine acum inamicul său, căci, recurgând la șiretlicuri și minciuni, se lasă stăpânit de duhul răului.

Pavel a suferit multe rele cauzate de Alexandru, căldărarul (2 Timotei 4.14). Cuvântul ne previne că toți cei ce vor trăi cu smerenie în Hristos vor suferi prigoniri, astfel încât astăzi ne putem aștepta ca alți oameni asemenea lui Alexandru, căldărarul, să cauzeze rele oamenilor ce fac lucrarea sfântă (2 Timotei 3.12). Oamenii ajung să fie nemulțumitori, bârfitori, necontrolați, nemiloși și vrăjmași ai binelui. Lista este lungă, iar cei ce practică răul sunt nenumărați.

Poți recunoaște pe fiii întunericului prin duhul trădării ce îi stăpânește. Aceștia sunt sfidători prin greșeală, îngâmfați prin abaterile lor și iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Domnul. Unii par a fi plini de evlavie, dar se leapădă de Dumnezeu (2 Timotei 3.1-5). Aceștia sunt dinainte însemnați pentru a primi pedeapsa veșnică. Cine are judecată, trebuie să fugă de asemenea oameni, căci, altfel, va participa la nesocotirea ministerului. Fie ca Domnul să ne izbăvească de cei ce susțin nelegiuirea!

Una dintre relele cele mai utilizate de cei ce sunt în păcat este de a se folosi de șiretenie pentru a se strecura în case și momi pe femeile ușuratice, îngreuiate de păcate şi frământate de felurite pofte, care, deși învață totdeauna, nu ajung niciodată la deplina cunoștință a adevărului.  După cum Iane şi Iambre s-au împotrivit lui Moise, tot aşa şi oamenii aceştia se împotrivesc adevărului și celor ce sunt în Dumnezeu. Ei sunt osândiţi în ceea ce priveşte credinţa, ca unii ce sunt cu totul stricaţi la minte (2 Timotei 3.6-8).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Fie numele Domnului lăudat!