Mesajul zilei

05/07/2020 - VESTIREA MINUNILOR

Te lăudăm, Dumnezeule, Te lăudăm; noi, care chemăm Numele Tău, vestim minunile Tale!

Psalmi 75.1

Când o biserică nu se roagă sau nu folosește Numele lui Isus pentru a nimici răul, atunci acesta se află cu noi. Astfel, vrăjmașul este aproape și își face lucrarea. Oamenii care trăiesc departe de credință, nepăsându-le de ceea ce Dumnezeu realizează în zilele de azi, deși susțin că sunt creștini, dovedesc că nu urmează Numele lui Isus cu ei și, de aceea, riscă primejdia de a fi următoarele victime ale diavolului.

Semnul că un om este bine duhovnicește poate fi văzut prin credința pe care o are în Numele Domnului. Acesta are o strălucire aparte față de ceilalți și trăiește fără frică, știind că, dând o poruncă, orice rău ce-l va ataca va fi desfăcut. De aceea, trebuie să dăm Celui Atotputernic slava ce I se cuvine, folosind Numele Său împotriva celui ce ne tulbură. Dumnezeu este mulțumit când permitem ca El să ne ajute. De îți apare în cale vreo ispită, folosește mereu Numele lui Isus.

Păcătuiește cel ce slăvește biserica sau pastorul pentru minunea primită. Astfel, Numele Domnului este îndepărtat, fiindcă este un afront să dai omului, sau vreunei alte entități, slava ce aparține Lui. Cuvântul ne avertizează că Cel Preaînalt nu va da altuia slava și nici lauda Sa (Isaia 42.8). Este aproape de necrezut că cineva ar fi în stare de a da omului sau bisericii slava pentru o lucrare, dar unii o fac.

Cine conferă omului sau bisericii săvârșirea vreunei minuni este posedat de duhul curviei duhovnicești. Unii sunt convinși de propovăduitori care, dintr-un anumit motiv, îi învață că în biserica lor au loc minuni. Cine face imprudența de a spune că printr-o anumită hotărâre și-a primit binecuvântarea face un mare păcat, căci îl face pe acel sărman om să creadă că nu Domnul, ci biserica i-a înfăptuit izbăvirea.

Trebuie să ținem mereu Numele lui Isus aproape de noi. Asta este posibil când primim credința și ne curățăm buzele (Tefania 3.9). Acestea fiind curățite, putem chema Numele ce este deasupra tuturor numelor și, înaintea majestății Sale, orice genunchi se îndoaie și orice limbă mărturisește că El este Domnul întru slava Tatălui (Filipeni 2.9-11). Având Numele lui Isus cu noi, rugăciunile noastre vor primi mereu răspuns.

Semnul că Numele lui Isus este cu noi se face prin minunile realizate de El drept răspuns la rugăciunile noastre. Însă, acolo unde nu sunt minuni, se poate bănui că adunarea nu a fost făcută întru slăvirea lui Dumnezeu. Pe de altă parte, problemele arată că Domnul nu este departe de omul sau de poporul, ce spune că Îi aparține. Dovada că avem încuviințarea sfântă sunt minunile realizate de El.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!