Mesajul zilei

06/07/2020 - DOVADA DRAGOSTEI ÎN DUMNEZEU

Faceţi juruinţe Domnului, Dumnezeului vostru şi împliniţi-le! Toţi cei ce-L înconjoară, să aducă daruri Dumnezeului celui înfricoşat.

Psalmi 76.11

Mulți oameni trăiesc departe de Dumnezeu deși se duc mereu la biserică. Numai cine crede în Cuvântul Său și se poartă potrivit sfaturilor Sale reușește să-I stea alături. Pentru acest om viața este diferită decât cea a altora. Grație acestui lucru, nu este văzut niciodată plângându-se de cineva, vorbind de rău despre vreo situație sau blestemând pe ceilalți, ci, dimpotrivă, este mereu fericit. Cine este în Dumnezeu arată asta prin felul de a se purta.

Cei ce trăiesc aproape de Cel Preaînalt sunt cunoscuți prin bucuria ce li se oglindește pe fețe, cât și prin succesul pe care-l obțin în credință. Pentru aceștia, nu există timpuri rele sau de criză, căci reușesc să scoată apă din Stâncă. Ceea ce mănâncă sau cu ce se îmbracă este asigurat de Cel care este, de fapt, Furnizorul tuturor celor necesare. Așa ar dori Domnul ca toți fiii Săi să trăiască; însă, mulți nu dau atenție acestor lucruri.

Juruința este un lucru sfânt. Când Dumnezeu spune că este mai bine să nu faci juruințe, asta este din cauza celor le fac, dar nu le țin (Deuteronom 23.21,22). Acești oameni nu cântăresc consecințele faptelor lor și nu-și dau seama că Dumnezeu nu este ca unul dintre prietenii de rând, care nu dau atenție când îi iei în râs. Ori, nu trebuie să zăbovești în îndeplinirea juruinței făcute Domnului. Trebuie să știi că, printr-o asemenea determinare, El nu te descurajează ca să-ți realizezi juruința, ci îți arată cât este de importantă.

Vorbind deschis despre asta, Biblia ne arată că Tatăl dorește să-I facem făgăduințe, așa cum El ne-a făcut nouă. Domnul împlinește ceea ce promite și, de aceea, va cere să îndeplinim tot ceea ce I-am promis. Așadar, când inima simte dorința de a făgădui ceva lui Dumnezeu, să o faci; însă, nici prin gând să nu-ți treacă să încetezi de a onora ceea ce ai promis Celui Preaînalt, fiindcă El nu te va găsi nevinovat. Orice lucru legat de Dumnezeu trebuie să fie luat în serios.

Cui nu-i place oare să primească un dar, oricât de mic ar fi? În această privință, nici Tatăl nostru nu este diferit. El spune că trebuie să-I aduci daruri. Când iubim pe cineva, mereu dorim să-i oferim ceva. Iubind pe Domnul, putem nădăjdui ca Duhul Sfânt să ne îndemne să ducem daruri Dumnezeului nostru și, astfel, să fim binecuvântați cu moștenirile Sale minunate.

Fiind înfricoșat, Dumnezeu face lucruri ce ne uimesc. Dacă te lași condus de Duhul Sfânt, vei vedea în ceea ce El ți-a revelat multe lucruri pe care El ți le-a pregătit. Așadar, făcându-ți vreo juruință, fă-o potrivit credinței ce ți-a fost date. Dacă dorința din inimă când faci juruința îți este sfântă și cu cu credință, să știi că El va face totul pentru a onora încrederea ce I-a fost acordată.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!