Mesajul zilei

07/07/2020 - URMEAZĂ CĂLĂUZIREA DOMNULUI

Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi!

Ecclesiast 11.1

Lucrurile materiale ne învață deseori cum să ne purtăm față de cele duhovnicești. Domnul Dumnezeu folosește, de exemplu, pâinea de care avem nevoie să ne hrănim și, astfel, să ne întărim. El spune că, în loc de a o mânca sau de a o irosi, trebuie să o aruncăm pe ape – lucrările lui Dumnezeu. Va sosi ziua în care vom găsi aceeași pâine cu rezultatul așteptat.

Exemplul egiptenilor trebuie urmat. Se spune că Egiptul este o moștenire a Nilului. Acel popor, a cărui țară era un deșert, în fiecare an, văzând că inundațiile îi acopereau pământul, a început să-și arunce sămânța pe ape. Astfel, când nămolul se usca, amestecat cu nutrienții aduși de pe mii de kilometri distanță, sămânța germina și nu mai era decât o chestiune de timp pentru strângerea recoltei.

Când biserica se roagă și Dumnezeu Își face simțită prezența, aruncă-ți pâinea pe ape. În acel moment, nu uita să determini binecuvântarea ce ți-a fost promisă, cerând ieșirea răului și luând în stăpânire ceea ce îți aparține. Anii pot trece, dar ceea ce ai determinat va fi făcut în Numele lui Isus. Nu există o limită de timp, însă, când îți arunci pâinea, puterea sfântă își începe lucrarea.

Nu-ți ține mâna strânsă, fără să-ți arunci pâinea. Taina este de a pune la lucru ceea ce Domnul ți-a spus, pentru ca lucrarea să fie cu rod. Ori, ceea ce Dumnezeu ți-a vestit se va împlini fără îndoială. Rezultatul va veni mai devreme sau mai târziu și, dacă în timpul vieții nu ți-ai primit răsplata, poți fi sigur că în Ziua cea mare Domnul te va răsplăti pentru faptul de a fi crezut în El.

Nu este un timp anume pentru toate acestea, iar Dumnezeu îți vorbește după multe zile. De aceea, este important să te încrezi în El și să arunci ceea ce Duhul Său ți-a dat. Hristos este adevăratul Înger ce-ți mișcă apele din Betesda, unde oameni paralizați așteaptă și peste 38 de ani ziua în care li se va împlini binecuvântarea. Lucrând în Numele lui Isus, minunile sfinte vor fi realizate.

Cine crede în Cuvintele Domnului vede că El ne învață mereu calea succesului. Tot ceea ce puterea sfântă are nevoie este ca tu să-ți pui credința la lucru. Lasă apele lui Dumnezeu să-ți poarte pâinea, căci El este credincios în a-Și îndeplini promisiunile. O mică lucrare cu privire la ceea ce El spune va determina un mare rezultat. Fiecare sfat pe care El ți-l dă se va materializa spre binele tău. Așadar, fă-ți partea ta acum, iar Cel Preaînalt Și-o va face pe a Sa.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!