Mesajul zilei

09/07/2020 - LEGEA SUCCESULUI

Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioşie după toată legea pe care ţi-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbuteşti în tot ce vei face.

Iosua 1.7

Domnul a dat urmașului lui Moise legea ce îi poate duce pe oameni către succes. Oricare ți-ar fi misiunea, dacă vei urma sfaturile sfinte, nu va fi situație care să nu fie rezolvată prin purtarea ta. Lui Iosua i s-a spus că nu trebuia să facă altceva decât să se întărească. El trebuia să se poarte astfel pentru realizarea misiunii, căci Domnul avea să-l ajute pentru a duce lucrarea la bun sfârșit.

De asemenea, i s-a spus că trebuie să se îmbărbăteze. Nu era de ajuns să se întărească ca orice om, ci trebuia să fie și credincios. Prin această cerere, putem înțelege că va exista mereu o lucrare a răului ce ni se va opune reușitei; însă, iadul nu va reuși să împiedice pe robul adevărat să-și îndeplinească porunca sfântă. Urmând aceste două sfaturi, Iosua va reuși să ducă până la capăt ceea ce i-a fost poruncit să facă.

Iosua nu putea să nu respecte toate cerințele Legii lui Moise. Astăzi, nu trebuie să avem această preocupare, căci Isus le-a înfăptuit în locul nostru. Cine umblă în lumina Evangheliei trebuie să urmeze călăuzirea Duhului Sfânt. Învățătorul ne va învăța mereu ce trebuie făcut potrivit Cuvântului lui Dumnezeu. Păzindu-I poruncile, pui la lucru toată oștirea cerească și, astfel, vei vedea slava lui Dumnezeu.

Este deosebit de important ca creștinul să nu fie fanatic și să se abată la dreapta. Cei ce se poartă astfel nu reușesc să umble în Adevăr și, în consecință, nu sunt pe placul Domnului. Cine încearcă să pună la îndoială poruncile sfinte se abate la stânga și, la fel precum cel fanatic, nu va bucura pe Tatăl. Nu trebuie să găsim o logică în ceea ce Dumnezeu spune, căci umblăm în credință, și nu în vedere (2 Corinteni 5.7).

Toate aceste sfaturi îl fac pe cel ce crede să fie călăuzit în siguranță. Cei ce nesocotesc cuvintele Domnului vor vedea că purtarea lor nu a fost decât pierdere de timp. Așadar, oricine ai fi, nu te lăsa mânat de ceea ce este aparent, ci de glasul Domnului ce se face auzit prin citirea sau propovăduirea Cuvântului. În acest mod, apostolii au avut reușită, căci, astfel, au permis Domnului să le fie alături.

Tatăl nostru știe foarte bine de ce avem nevoie pentru ca puterea Sa să fie cu noi și să ne ducă la victoria deplină. Dacă vom urma sfaturile Sale, vom izbuti ; însă, de le vom nesocoti, vom vedea că am stins candela pentru picioarele noastre și lumina de pe cărarea noastră (Psalmi 119.105). Cine se lasă călăuzit de Duhul Domnului nu se va lovi niciodată de obstacolele puse pentru a ne împiedica să fim judecați drept credincioși.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!