Mesajul zilei

11/07/2020 - ISUS ÎN ȘCOALA DUHULUI SFÂNT

Măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit

Evrei 5:8

Apostolia Domnului Isus este de o relevanță specială pentru noi toți. El a fost făcut marele Preot al mărturisirii noastre. Dar, pentru ca să devină Mântuitorul și Împăratul nostru, a trebuit să învețe să se supună prin ceea ce a suferit (Romani 5.19). Școala Sfântului Duh este deschisă tuturor copiilor Celui Preaînalt și, în același fel, El ne învață ce trebuie să facem pentru a ajunge în locul ce ne-a fost destinat.

Cei ce sunt chemați de Dumnezeu trebuie să se străduiască în a îndeplini cerințele. Așadar, dacă un om te-a jignit, nu te supăra, și nici nu-i plăti cu aceeași monedă. Consideră, însă, această jignire drept o favoare, căci ai mult de învățat prin ea. Mai mult de atât, elevii buni nu se vor lăsa niciodată în a obține aprobarea Învățătorului. Înțelegeți că locul nostru în Hristos presupune necazuri și supărări (Ioan 16.33), fiindcă numai așa vom reuși să ne desprindem de trup.

Niciodată să nu te porți precum politicienii care, pentru a fi aleși, nu-și cântăresc consecințele faptelor lor, ci sunt chiar gata de a face orice lucruri pentru a ocupa un post de conducere. Însă, cu noi, trebuie să fie diferit, căci trebuie să lăsăm pe cine ne-a chemat să ne pregătească și să ajungem în locul pe care planul Său îl are pentru noi. Așadar, știind că Creatorul ți-a dat o anume apostolie, nu fi leneș, ci asumă-ți de îndată misiunea dată de Domnul, căci El îți va da și mijloacele.

În pregătirea noastră se află botezul suferinței. Dumnezeu știe să-i ducă pe ai Săi în încercări care, dacă nu sunt niște robi adevărați, nu le vor răbda. Mulți au renunțat, în timp ce alții s-au sustras de la îndeplinirea planului sfânt, ceea ce este o mare prostie. Ori, cine dovedește că iubește pe Domnul va fi iubit și de El (Ioan 14.21). Mai mult de atât, slava ce ne este pregătită nu se compară nici pe departe cu încercările prin care avem de trecut.

În vremea existenței Sale în trup, Isus, cu strigăte și lacrimi, a făcut rugăciuni și rugăminți celui ce putea să-L izbăvească de moarte, și El a fost auzit. Viața Învățătorului a fost cu totul dedicată întru slăvirea Numelui Domnului. Trebuie, așadar, să-I urmăm pașii, dacă dorim să-I fim pe plac Celui ce ne-a chemat să-I fim tovarăși. Nu aveți decât de câștigat dacă faceți ceea ce Tatăl ceresc vă poruncește (Apocalipsa 2.10). Dumnezeu este credincios și îi va răsplăti pe cei credincioși.

Indiferent de lecția ce v-a fost dată, Tatăl este credincios pentru a vă da și scăparea. Nicio încercare nu va fi peste puterile voastre. Dacă sunteți trădați, dezonorați și, mințind, spun toate relele împotriva voastră, continuați cu hotărâre. Taina este de a nu primi ceea ce vrăjmașul vă dă. Rămâneți cu ceea ce Domnul v-a spus prin Cuvânt, căci, astfel, veți fi răsplătiți în mod deosebit dacă faceți ceea ce El poruncește; Cel Atotputernic va face tot ceea ce a spus despre voi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi, casele voastre și familiile voastre!