Mesajul zilei

13/07/2020 - ÎNCREDEREA LUI IOSUA

Și veţi izgoni pe canaaniţi, cu toate carele lor de fier şi cu toată tăria lor.

Iosua 17.18b

Robul lui Dumnezeu nu trebuie să se uite la puterea vrăjmașului, și nici să se lase impresionat de amenințările sale, ci să creadă în ceea ce Cuvântul îi spune inimii. Diavolul nu reușește să înfrângă pe omul ce este întărit în Adevăr. Mai mult de atât, credința ne dă puterea necesară pentru a fi în stare de a face mult mai mult decât simțim sau gândim. Față de acest Adevăr, nu te lăsa amăgit de ceea ce inamicul spune, căci este mincinos (Ioan 8.44).

Răul împotriva căruia trebuie să luptăm se află în noi și în jurul nostru. Isus a spus că dinăuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtişagurile, lăcomiile, vicleşugurile, înşelăciunile, faptele de ruşine, ochiul rău, hula, trufia, nebunia. Toate aceste lucruri rele ies dinăuntru şi spurcă pe om (Marcu 7.21-23). Mare atenție: diavolul ne dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită (1 Petru 5.8).

Taina este de a intra în luptă, oricare ar fi ea, știind că vei obține victoria. Niciodată nu putem cădea în greșeala de a lupta împotriva unui rău pentru a vedea dacă reușim să-l biruim, căci biruința ne este sigură în Numele Domnului Isus (1 Corinteni 15.57). Dumnezeu, care este atotputernic, nu ne va lăsa niciodată să intrăm în război dacă există posibilitatea de a fi înfrânți de vrăjmaș. Prin Cuvântul Său, știm că El ne-a dat putere peste toate duhurile răutății (Efeseni 6.10-18).

Acum, lucrurile greșite ce încă există în inimă, cum ar fi dorințele necurate, viciile vechi, practicile păcătoase, poftele trupești și alte slăbiciuni sunt precum carele de fier ale canaaniților. Domnul știe că, în Numele Său, poți să le înfrâmgi pe toate, chiar dacă se prezintă cu toată puterea. Voia sfântă este ca să stăpânești și să nimicești tot ce este greșit.

Așadar, dacă și numai o slăbiciune te stăpânește, atunci nu ai fost încă izbăvit de Cel Preaînalt, căci cine este înlănțuit și de o singură verigă este cu adevărat înrobit. Vezi ce ți se întâmplă în suflet când ispita îți dă târcoale și, cu determinare, cere ca să iasă din viața ta pentru totdeauna. Trebuie să faci ceva cu ”canaaniții”, căci, altfel, aceștia te vor birui. Înțelege că Domnul ți-a dat toată puterea pentru a înfrânge pe vrăjmaș.

Ridică-te acum și nimicește tot ce este rău. Izbăvește-te chiar acum de orice lucrare diavolească ce a venit ca să te depărteze de Domnul. Alungă pe vrăjmaș în Numele lui Isus, cu credință și determinare. Victoria îți va fi desăvârșită de vei face ceea ce ți-a poruncit Domnul. El a spus să nu dai prilej diavolului (Efeseni 4.27). Așadar, amintește-ți că nu există nimic care să se poată opună Domnului Oștirilor.

Cu făgăduința lui Isus că tot ce vei cere – determina – Domnul va face pentru tine, du-te acum înaintea Lui în rugăciune și izbăvește-te de tot răul ce te asuprește.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!