Mesajul zilei

14/07/2020 - DOMNUL OȘTIRILOR

Răscumpărătorul nostru se cheamă Domnul oştirilor, Sfântul lui Israel.

Isaia 47.4

Ana, care a fost mama proorocului Samuel, a reușit să se lecuiască de sterilitate fiindcă și-a pus credința în Domnul Oștirilor lui Israel. Acesta este unul dintre numele pe care Dumnezeu le are, care ne face să ne rugăm cu credință și determinare. Ea a făcut o juruință, spunând Celui Preaînalt că, dacă El va avea îndurare pentru suferința sa și își va aduce aminte de ea dăruindu-i un fiu, atunci ea îl va da Lui pentru toate zilele vieții sale.

Adevărul este că nu există nimeni care să se asemuie în putere Domnului. El Își spune drept Dumnezeul Oștirilor lui Israel, care are o mulțime de îngeri ce au o mare putere, împlinindu-I voia. Tatăl ceresc este credincios și, de aceea, va face tot ceea ce ne-a promis în Cuvântul Său. În Domnul, te poți încrede mereu, căci El nu a greșit, și nici nu va greși vreodată.

Tânărul David, luptând împotriva uriașului Goliat, a arătat taina de a fi mereu biruitor. Acest rob al Celui Preaînalt știa pe Cel Atotputernic drept Domn al Oștirilor lui Israel și că El este Căpetenia unui mare număr de îngeri puternici ce îi îndeplinesc poruncile când cineva dă ascultare Cuvântului Său. Când uriașul a râs de David, acesta a spus că vine împotriva lui în Numele Domnului Oștirilor lui Israel (1 Samuel 17.45).

Biblia numește pe Domnul Oștirilor drept Împăratul Slavei, căci nu poate greși sau fi înfrânt. De fiecare dată când suntem uniți cu El, avem puterea de a face aceleași lucruri pe care El le-ar face personal dacă ar fi în locul nostru. Însă, dacă trebuie să înfrunți o forță rea, amintește-ți că acționezi în Numele Împăratului Slavei și, de aceea, puterea îți va aduce victoria de care ai nevoie.

Dacă îți pui încrederea în Domnul Oștirilor Cerești, vei fi biruitor, căci asta se întâmplă cu oricine se poartă astfel. Cei ce se îndoiesc și se tem de amenințările vrăjmașului, încetează de a împlini ceea ce Cuvântul spune și, astfel, nu dau niciodată dovadă de dragoste sfântă. Așadar, nu te lăsa amăgit de încercările vrăjmașului, ci întărește-te în credință și mergi înainte pentru a-l învinge de fiecare dată când te atacă.

Răscumpărătorul te-a cumpărat cu un preț mare pentru a te face biruitor împotriva întregii puteri a diavolului (1 Corinteni 6.20). Față de această biruință, nu există putere diavolească care să se opună creșterii tale în credință. De aceea, însușește-ți tot ceea ce știi că Creatorul ți-a dat. Murind pentru noi, Domnul Isus a fost prilejul mântuirii noastre veșnice; astfel, toți cei ce I se supun contribuie la această mântuire care este veșnică și de netăgăduit.

Câte bătălii nu ar fi pierdut poporul lui Dumnezeu dacă nu s-ar fi rugat? Câți oameni nu s-ar fi abătut de la căile Domnului dacă nu ar fi strigat și, astfel, ar fi căzut în ispită? Crede: oricare ar fi ispita, cere cu încredere ajutorul sfânt.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!