Mesajul zilei

18/07/2020 - NUMELE cel MARE AL DOMNULUI

Domnul nu va părăsi pe poporul Lui din pricina Numelui Lui celui mare, căci Domnul a hotărât să facă din voi poporul Lui.

1 Samuel 12.22

Israeliții au pierdut prilejul de a avea pe Domnul drept împărat, iar asta nu a fost pe placul lui Dumnezeu, căci Cel Preaînalt a vrut să le fie Stăpân pe vecie. Însă, cum au insistat, voia le-a fost împlinită. Samuel le-a dat, astfel, îndrumări importante ca să nu păcătuiască și să nu cadă pradă vrăjmașilor ce au vrut mereu să-i distrugă. Lor ar fi trebuit să le fie teamă de Domnul și să-I slujească, auzindu-I glasul, fără a se împotrivi poruncii Sale, ci gata de a-L urma.

Aceste sfaturi sunt bune pentru toți oamenii de peste tot în lume. Cei ce le urmează vor primi ajutorul sfânt, iar cine nu dă ascultare glasului sfânt și nesocotește poruncile Domnului va avea parte de mâna Celui Preaînalt ce s-a ridicat împotrivă. Pentru a pecetlui ceea ce spunea, prorocul a dat fiilor lui Israel un exemplu pe care nu aveau să-l uite niciodată: a adus vestea că Cel Atotputernic va face ceva ce nu a mai făcut până atunci, ceea ce i-a înspăimântat.

Era timpul secerișului și, de aceea, ceea ce își doreau cel mai mult era să nu plouă. Însă, Samuel a vestit că va striga la Domnul ca să trimită ploaie, pentru ca poporul să își dea seama de răutatea lucrării pe care au făcut-o. Cine își închide inima la glasul lui Dumnezeu Îl mânie; astfel, este bine să ne rugăm pentru ca Duhul Sfânt să ne călăuzească prin Cuvânt, astfel încât să nu cerem Domnului lucruri care să-L supere.

Rugăciunea prorocului a adus ploaie și tunete, făcând pe popor, și chiar pe Samuel, să se teamă de Domnul. Ori, așa trebuie să trăiască slujitorii lui Dumnezeu: în prezența sfântă, căutând căile de realizare a anumitor lucrări. Astfel, oamenii își vor respecta lucrările, ceea ce va evita apariția problemelor în adunări. De fapt, poporul este același dintotdeauna; de aceea, dacă mâna cea puternică a Celui Atotputernic nu se face prezentă, onorând misiunea pe care am primit-o, vom putea să nu fim respectați.

Văzând ploaia căzând când nu trebuia, israeliții au cerut lui Samuel să roage pe Dumnezeu ca să o facă să înceteze. Astfel, i-a cuprins teama, făcându-i să respecte pe proroc și să păzească Cuvântul. Samuel i-a încurajat, spunându-le că nu trebuie să le fie frică, din moment ce, în ciuda răului făcut, nu s-au abătut de la calea Domnului. Așadar, din acel moment, toți au trebuit să se îndrepte, începând să slujească Celui Preaînalt din toată inima, fără să se apuce de lucruri zadarnice ce nu le poate aduce mântuirea.

Numele Domnului celui mare nu Îl va lăsa să-i părăsească. Acesta este tipul de mesaj ce trebuie răspândit și azi, și care contravine propovăduitorilor negativiști ce spun celor cu credința slăbită că vor fi părăsiți de Cel Preaînalt. Ori, trebuie să dăm mai departe mesaje pozitive, prin lucrarea puterii sfinte, pentru ca oamenii să se întărească în credință și să nu se lase amăgiți de discursuri false. Până la urmă, alegerea noastră s-a făcut numai prin voia exclusivă a Dumnezeului nostru.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să lumineze viața voastră!