Mesajul zilei

20/07/2020 - PĂCATUL ADULTERULUI

Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui.

Matei 5.28

Este important de aflat cauza păcatelor noastre. De fapt, nerespectarea Cuvântului este ceea ce ne face să cădem în păcat. Așadar, dacă fapte neplăcute ți se întâmplă în viață, asigură-te că ceea ce faci este potrivit spuselor lui Dumnezeu, verificând cauza celor întâmplate. În caz contrar, vei suferi multe înfrângeri. Deschide-ți inima, mărturisește-ți greșeala și cere-ți iertare; astfel, Duhul Domnului te va face să afli Cuvântul izbăvitor.

Izbăvirea este posibilă numai prin cunoașterea Adevărului (Ioan 8.32). Isus nu ne-a mustrat în zadar, căci Biblia spune că păcatul pândește la ușă (Geneza 4.7b). Diavolul nu se joacă în lucrarea sa rea de a ne ispiti și se străduie din toate puterile de a ne îndepărta de Dumnezeu pentru a ne împiedica de a ne îndeplini misiunea de a sluji Domnului cu sfințire (1 Tesaloniceni 4.3,7). De îndată, cine nu stă de veghe cade în ispită, iar apoi va suferi groaznic, căci departe fiind de prezența sfântă săgețile celui rău te vor atinge.

De aceea, fii mereu cu băgare de seamă pentru a nu te întina precum ”împărații” Pământului. Satana poate, de exemplu, încerca să te facă să te uiți după cineva ce nu-ți este soț. De vei cădea unei asemenea pofte, atunci aceasta va fi considerat adulter, încetând de a te mai afla alături de Tatăl. Rugăciunile tale nu-și vor mai afla răspuns și, fiind lipsit de ocrotire, vrăjmașul te va ajunge cu lucrările sale rele.

Pentru a evita ca așa ceva să se întâmple, întoarce-te la cuvintele lui Isus:  Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită (Matei 26.41a). Cere Domnului să nu te lase să uiți de această mustrare, fiindcă, fără ajutorul Lui, vei cădea în păcat. Știind de primejdia ce ne paște, Mântuitorul ne-a cerut să stăm de veghe și să ne rugăm, iar cine nu respectă această cerință sfântă nu are judecată, sau s-a vândut vrăjmașului. Așadar, urmează mereu calea Adevărului și, când vei fi ispitit să cazi în păcat, nu ascunde asta Celui Preaînalt.

Învățătorul a spus că este de ajuns să te uiți la o femeie ca s-o poftești și vei cădea în păcatul adulterului. Ori, a pofti înseamnă să te uiți cu atenție. Cine face asta simte o dorință ce-i apare în inimă și, fiindcă nu i se va opune, va comite un păcat. De aceea, nu ceda nici de departe la ceea ce diavolul îți oferă și nici nu-ți închipui să fii împreună cu cine nu-ți este soț. Mare atenție! Domnul a vorbit despre ceva foarte grav ce te va putea exclude din Împărăția lui Dumnezeu (1 Corinteni 6.10).

Mântuirea este infinit mai bună decât orice plăcere interzisă. Așadar, dacă există vreo atracție față de ceea ce diavolul ți-a arătat, începe să te rogi până ce acel ceva ți-a ieșit din inimă. În caz contrar, nu te vei elibera din acest laț, ce este unul dintre cele mai necinstite și perfide. Mai mult de atât, să nu uităm că Cuvântul consideră a fi comis adulter pe toți cei ce sunt prieteni cu lumea și tot ceea ce este normal în ea. Cine vrea să fie prieten cu lumea este vrăjmaș cu Dumnezeu (Iacob 4.4).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!